Barış Arslan

ESKİ HASTANENİN ACİL SERVİSİ

Dönemin Batman eski Milletvekili merhum Aydın Baran’ın, ‘ilçe’ döneminde seçim bölgesine kazandırdığı 50 yatak kapasiteli hastane 1987 ila 2005 yıları arasında hizmet verdi. Nüfusu hızla büyüyen Batman’ın ilk Devlet hastanesine alternatif olarak yapılan 375 yatak kapasiteli Bölge Devlet hastanesi açılınca Batmanlılar rahat bir nefes almıştı. Şimdiki mevcut hastane de petrol şehrinin ihtiyacını karşılayamıyor. İşte Esentepe dibindeki eski Devlet hastanesinin acil servisi girişinden bir manzara.

BATMAN ÇAYI BERRAK AKARDI

20 Yıl öncesine kadar Batman-Diyarbakır yeni yol güzergahı trafiğe açıldığı dönemde Batman çayı berrak akardı, kıyısı da temizdi. Çöp atıklarının olmadığı ve balıkçıların balık tuttukları Batman çayı etrafı, son yıllarda çöp atıklarının alanına dönüştü. Son dönemlerde kirliliğin arttığı Batman çayının 20 yıl öncesinin manzarası böyleydi.

TİTİZ ZABITA MÜDÜRÜYDÜ

Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü görevinde iz bırakan Hasan Şanlı, şimdilerde Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde. Yaklaşık 9 yıl önce kendi isteğiyle Antalya’ya giden Şanlı, denetimlere ekibiyle birlikte gittiğinde, esnafın da hoşgörüsüyle karşılanıyordu. İşte yıllar öncesinden Zabıta Müdürlüğü döneminde Şanlı’nın yaptığı denetimden bir manzara.

SEYİTLER’DE İLK MEZAR!

Yıl 1987. Batman’ın kenar mahallesi Seyitler semti, henüz yeni yeni gelişiyordu. Kenar mahalledeki ‘Bozo oğulları’ mezarlığı olarak bilinen yer, Belediye tarafından mezarlık alanı olarak belirlenmişti. Henüz ihata duvarının olmadığı mezarlık alanına getirilen kimsesiz bir kişinin mezarı için kazıcı mezarlıkta kazı yaparken, o an objektiflerimize böyle yansımıştı. Aradan geçen 30 yılda şimdi eski mezarlıkta defin yeri kalmadı.

ÖZEL FARABİM HASTANESİ’NDEN ÖNCE!

1999 Seçimlerinden önce CHP’nin Batman Belediye Başkan adayı Sıddık Terece ve Milletvekili adayı Eşref Tarhan’ın seçim lokali, şimdi ki Özel Farabim hastanesinin yeriydi. Turgut Özal bulvarı Dörtyol kavşağındaki o seçim lokalinden geride bu kare kaldı.

Editör: TE Bilişim