Balo hazırlığı
Cumhuriyet’in 90. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle Batman Valiliği, görkemli bir balo töeni için kolları sıvadı. Önümüzdeki Salı günü bir dizi etkinliğin yapılacağı Cumhuriyet bayramı için Batman Valiliği, balo hazırlıklarını tamamladı. Cumhuriyet’in 90. Kuruluş yıldönümünde Kristal Park’ta verilecek balo için Vali Yılmaz Arslan’ın imzasıyla davetiyeler konuklara ulaştırıldı.




İlginç koleksiyon O’nda!
TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde uzun yıllar çalışan 63 yaşındaki Ali Bayram, kentte ilginç bir koleksiyonu elinde bulunduruyor. Zevkine düşkünlüğüyle bilinen Bayram’ın 25 takım elbise, 25 çift ayakkabı, 45 gömlek, 70 tesbih, 25 kol saati, 15 yüzük, 35 flar, atkı ve kravatıyla ilginç bir koleksiyonu elinde bulunduran Ali Bayram; “Emeklilikten sonra zamanımı daha çok evimdeki koleksiyonuma ayırdım” dedi.




Kanaryalar, O’nun her şeyi!
TPAO emeklisi 57 yaşındaki Mirhan Gülsever, Mersin ve Irak’tan getirdiği kanaryalarına gözü gibi bakıyor. Perondaki işyerinde beslediği kanaryalara gözü gibi bakan Gülsever; “2006’dan sonra emekli olduğum TPAO’da daha çok sevdiğim kanaryalarımı işyerimin köşesinde tutmaya başladım. Özel ilgi ve alaka isteyen kanaryalarımın sesleri bana yetiyor. Kanarya sevgisi bir başkadır. İşyerimi açar açmaz kanaryalarımla göz göre göre gelirim, yem ve sularını kontrol eder, cıvıl cıvıl sesleriyle günümün nasıl geçtiğinin farkında bile değilim” diyor.


Gümüşçülüğün adresi
Cumhuriyet meydanında Telkari sanatının merkezi olan Zeki Gümüşçülük, farklı aksesuarlarla müşterilerine hizmet veriyor. Yaklaşık 30 yıldır Batman’da gümüşçülük sanatını geliştirdiklerini söyleyen Zeki Gümüşçülük; “Bir dönemler daha çok komşu ilçe Midyat, Telkari gümüş sanatıyla gündemdeydi. Ancak son yıllarda Batman’da kurduğumuz gümüşçülük atölyesiyle Batman’ın bu alanda iddialı olduğunu kanıtladık. Batman’da imal ettiğimiz gümüş aksesuarlarını Türkiye’nin dört bir tarafına gönderiyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim