Doğup büyüdüğüm şehir BATMAN’a aşık biriyim.

Fakat bu aşk, öyle bir aşkı ki; karşılıksız…

İşte bu aşk, bizleri Petrol şehrinin her türlü sorunları ile ilgilenmeye teşvik etmekte ve kafa yormamıza vesile olmakta.

Karınca kararınca elimizin vardığı yerlere gerekli sorunları iletmeye ve çözüm odaklı çalışmaya mecburuz… Çünkü biz BATMAN’lıyız.

16 Mayıs 1990 yılından geçen 28 yıllık süreçte ilimize atanan bürokratlar, sipariş üzerine gelen siyasiler, Ankara ve İstanbul’da kalan ama ilimizle yakından uzaktan alakaları olmayan ve Batman’ı basamak olarak kullananlar, siyasi partilere verdikleri destekler ile milyonlarına milyon katan iş adamlarının yaptıkları tek şey BATMAN’ı basamak olarak kullandılar.

Geldiklerinde bir anda Batman sevdalısı kesilen bu şahıslar;

Seçim bittiğinde,

İhale sona erdiğinde,

Makam ve koltuklarından olunca,

Bir anda Batman’ı unutmaya ve kaderi ile baş başa bırakmaya başlıyorlar.

Hani sizin Batmanlılığınız?

Sütün sütun verdiğiniz ilanlar, demeçler, sosyal medya açıklamalarına baktığımızda burada doğup, büyümüş insanlardan bile daha fazla Batmanlı!

Ama bu güne kadar ilimize ne yaptığınızı sormadan edemeyeceğim.

28 Yıllık süreçte ilimize yapılan tüm yatırımları DEVLET kendisi yapmıştır. Kuruluşundan bu yana Batman’a çok şey katan siyasilerimiz olduğu gibi yan gelip yatan siyasiler de gördük.

İşsizliğin tavan yaptığı Batman’da, adli olayların ardı arkası kesilmiyor. Yolda yürümek bile nerdeyse zorlaştı. Kaldırımlar bile insan yükünü kaldırmıyor, kahvehaneler, kıraathaneler ve kafeler tıka basa işsizlerle dolu.

İş-Kur elemanı olabilmek için 10 bin kişi başvuruyor.

Aralarında şanslı olanlar işe girebiliyor.

Emniyet’in başarılı operasyonlarına rağmen uyuşturucu, bu şehrin önemli bir sorunu.

Evet,

Hükümet ve kolluk kuvvetleri bunlarla gece gündüz mücadele etmekte.

Ama;

Biraz da bize sorumluluk düşmüyor mu?

Mutfakta ki yangını neden görmeyiz.

Asıl yapılacak olan mutfaktaki yangını söndürmek için acilen İŞSİZLİ’ği bitirecek projeler oluşturmaktır.

Bu da Batman’ın kalkınmasına ve huzura kavuşmasına vesile olacaktır.

İşsizliğin yoğun olduğu ilimizde geçen hafta Tüpraş’la ilgili yaşanan talihsiz açıklamalarda Milletvekili Ziver Özdemir’in net duruşu önemliydi. Yine Özdemir’in TYP kadroları kapsamında 2 bin kişilik kadro müjdesi de sevindirici bir gelişmeydi.

Belediye Başkan adayı Murat Güneştekin ve yeni İl Başkanı Akif Gür’ün de koordineli çalışarak ilimize yeni istihdam alanlarını yaratması kaçınılmazdır.

Bu duygularla 2019 yılının ilimizde huzurlu geçmesini temenni ederek, yeni yılın daha çok istihdama ve yatırıma vesile olmasını diliyorum.

Editör: TE Bilişim