** Çözüm süreciyle birlikte bölgede turizm potansiyelinin göz önünde bulundurulmasının gerektiğini belirten Batman Esnaf Odalar Birliği Başkanı Talat Kara: “Hava yolculuğunda doluluğun yüzde 80-90’larda olduğu Batman’da, Ankara seferlerinin tek sefere düşürülmesi, turizm sektörü ile ulaşımı olumsuz etkiler” dedi.

 

“TURİZM-ULAŞIMI ETKİLER” 

Turizm sezonu arifesinde Batman Havalimanında uçak sefer sayısının düşürülmesi turizm acenta işletmeleri ile yatırımcıları zor durumda bıraktı. Çözüm süreciyle birlikte turist sayısında artışın olduğu kentte günde iki kez Anadolu Jet’in karşılıklı yaptığı Batman-Ankara seferlerinin Pazartesi ve Cuma günleri dışında tek uçuşlara düşürülmesi turizm sektörü başta olmak üzere kentin ulaşımını da sarsacağını ifade eden Esnaf Odalar Birliği Başkanı Talat Kara: “Kış tarifesinde sabah ve akşam karşılıklı seferlerin yapıldığı Batman-Ankara seferlerinin haftada iki gün dışında tek sefere indirilmesi turizm sezonu ile ulaşımı sarsar” dedi.

 

DOLULUK ORANI YÜZDE 90’LARDA

Kara, şöyle devam etti: “Batman-Ankara ile Batman-İstanbul seferlerinde doluluk oranı yüzde 80-90’larda. THY ile Pegasus’un Batman-İstanbul seferlerinde sürekli artış var, düşüş yok. THY’nin İstanbul seferleri gibi Batman’ın başkent seferlerinin her gün karşılıklı olması gerekiyor. Daha önce Batman Havalimanında Antalya ve İzmir’e de direkt seferler yapılıyordu. Yatırımcıların çözüm sürecinde yatırıma yöneldikleri bir dönemde uçak seferlerinin artırılması kaçınılmaz olmuştur. Maliye Bakanı sayın Mehmet Şimşek’ten uçak seferlerinin artırılmasını istiyoruz.” Bu arada Batman Havalimanından yapılan uçuşlar şöyle: THY Batman-İstanbul her gün 08.40-17.10, Pegasus Batman-İstanbul Salı ve Cuma hariç her gün 10.50-15.50, Anadolu Jet Batman-Ankara Pazartesi-Cuma çift uçuş, diğer günler 11.30-20.30.

Editör: TE Bilişim