**Merkezi İstanbul’daki Sason Ermeniler Derneği Başkanı Aziz Dağcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ermeni katliamıyla ilgili mesajından etkilendiklerini söyledi.
“İYİ NİYETLİ BİR MESAJ”
Batman-Sason Ermeniler Derneği Başkanı Aziz Dağcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 1915’teki katliamla ilgili mesajını anlamlı bulduklarını ifade etti. Dağcı, şöyle konuştu; “Yıllar sonra ilk kez Türkiye’de bir Başbakan 1915 katliamının ardından taziye mesajında bulunuyor. Bunu önemsiyoruz ve anlamlı buluyoruz. Başbakan’ın bizlere başsağlığı dilemesi umut verici bir gelişmedir. Bazı eksiklikler olsa da bu adımların atılması Türkiye için iyi bir adımdır.”
“DOST VE KARDEŞİZ”
Katliamın üzerinden 99 yıl geçtiğini anımsatan Ermeniler Derneği Başkanı Dağcı, şöyle devam etti; “O vahim olayı unutmak mümkün değil. Fakat Başbakan, son yılların en güzel mesajını verdi. Biz Müslümanlarla dost ve kardeşiz. Bölgedeki manastır ve kiliselerimizi onaracağız, elden geçireceğiz. Ayrıca Mereto dağı çevresinde geyik ve keklik yasağı için de Orman Bakanlığı’na bizzat başvuracağız. Bir de Mereto dağı zirvesindeki kiliseyi onarmak için çalışmalarımız sürecek.”

Editör: TE Bilişim