**Batman Bölge Devlet Hastanesi bünyesindeki KVC servisi 100’üncü açık kalp ameliyatını da geride bıraktı. Kalp Damar cerrahlarının başarıyla gerçekleştirdiği açık kalp ameliyatlarındaki başarılı sonuçlar, hastane yönetiminden de tam puan alıyor.

HASTANEDE REKOR
Geçen yılın Ocak ayında hizmete açılan kısa adı KVC olan (Kardiyo Vasküler Cerrahi) servisi, 100’üncü açık kalp ameliyatını başarıyla gerçekleştirdi. Çevre kentlere de hizmet verdiklerini belirten Bölge Devlet hastanesi Kalp Damar Cerrahlarından Op.Dr. Sinan Göçer; “KVC servisimiz açıldığında ameliyat sayısımız ayda 3-4 iken, bugün bu rakam 10-12’yi buluyor. Gerçekleştirdiğimiz ameliyat sayısı ise 100’ü buldu. Yaş ortalaması 60 olan bu hastalarımızın 65’i erkek, 35’i ise kadın hastadan oluşuyor” dedi.

AĞIR HASTALAR TEDAVİ OLDU”
Büyük damar ve kalp yaralanmalarında da başarılı sonuçlar aldıklarına dikkat çeken Dr. Göçer şöyle devam etti; “Toplumda en sık görülen koroner arter hastalıkları, kalp kapağı  hastalıkları ve erişkin yaşa gelmiş atriyal septal defekt gibi doğumsal kalp anomalilerini başarıyla ameliyat etmekteyiz. Çevre il ve ilçelere de hizmet veren hastane olduğumuzdan daha uzak merkezlere sevk olarak tansport esnasında oldukça yüksek ölüm riski bulunan aort diseksiyonu da ameliyat edilebilmektedir. Bu ağır hadiselerden ameliyat edilmiş birçok hastamız sağlığına kavuştu. Ayrıca öğretmen, sağlık çalışanları, şoför ve uzun süre ayakta kalarak çalışmak zorunda olan büyük bir kesimin yaşadığı varis hastalığı ve damar tıkanıklarının tedavisi, böbrek hastalarının diyaliz olabilmesi için katater takılması, fistül açılması, kemoterapi hastalarına port takılması gibi bir çok işlemleri de uyguluyoruz.”

BAŞARILI UZMAN KADROSU

Kalp Damar Cerrahlarından Op. Dr. Sinan Göçer, Op. Dr. Zafer Erk, Op. Dr. Elmas Üreyen, Op. Dr. Burhan Üzümbağ, Op. Dr. Emrah Akbay ve KVC yardımcı sağlık ekibiyle başarılı ameliyatlara imza attıklarını belirten hastane yöneticisi Uz. Dr. İdris Yıldırım, şöyle konuştu; “Kardiyo Vasküler Cerrahi Servisimiz geçen yılın Ocak ayında hizmet vermeye başladı. Cerrahlarımız yapılan ilk 20 ameliyatı İstanbul Kartal Koşu yolu Hastanesi’nden gelen koordinatör ekiple gerçekleştirmişlerdi. Sonraki ameliyatları ise hastanemiz uzman kadrosu başarıyla bugüne getirdi. Bypass ameliyat sayımız 100’ü buldu. Cerrahlarımız yaptıkları başarılı ameliyatlarla bölgeye hitap ediyorlar. Çalışmalarımıza daha iyilerini katmak hep hedefimiz olacaktır.”

Editör: TE Bilişim