**Batman Esnaf Sanatkarlar ve Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Şevki Taş, 2015’in esnaf için iyi geçmediğini söyledi. Esnaf için ‘kara’ bir yılın geride kaldığını ifade eden Başkan Taş; “Hükümetin kurulmasıyla birlikte esnaf piyasaya artık bir hareketliliğin gelmesini bekliyor” dedi.
“TAKİPLİ ESNAFIMIZ OLDU”
2015 Yılını değerlendiren Batman Esnaf Sanatkarlar ve Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Şevki Taş, yeni yılda piyasanın canlanmasını beklediklerini belirtti. Yıl içinde kredi verdikleri esnafın çoğunun zor günler geçirdiğine işaret eden Başkan Taş; “Önceki yıllara göre faiz oranında ciddi düşüşler yapıldığı halde esnaf kredi almaktan çekindi. Çünkü piyasadaki durgunluk esnafı korkuttu. Takipli esnaf sayımızda artış oldu. Yine de esnafın mağduriyetinin ortadan kalkması için çaba gösterdik” diye konuştu.
“2016’DAN BEKLENTİLER ÇOK”
Başkan Taş, şöyle devam etti: “2015’in artık son günlerindeyiz. Esnaf piyasada hareketlilik yaşanması için indirimli kampanyalara yöneliyor. Yine de umduğu satışı bulamayan esnafımızın tek umudu 2016’da eski günleri yakalamasıdır. Esnafımızın içinde bulunduğu durumu zaman zaman Ankara’ya iletiyoruz. Yeni yıldan beklentimiz hem barış ortamının sağlanması hem de yatırımların yeniden hayata geçirilmesidir. Bölge esnafı 2015’te en kötü dönemi geçirdi. Belki de son yılların en durgun dönemini geçiren esnaf artık yeni yıla büyük umutla girmek istiyor.”

Editör: TE Bilişim