KURT’UN YETİŞTİRDİĞİ SANATÇI
70’li Yıllarda Batman, 30 bin nüfuslu büyük petrol kasabasını andırıyordu. Batman’ın ilk düğün ekibi ise sanatçı merhum Yılmaz Kurt’undu. Yüksel Gök ses sanatçısı, İsa Bürü ise hem ses hem de cümbüş sanatını devam ettirten müzik emekçileriydi. O yıllarda Batman’da Yılmaz Kurt’un buzdolabı tamirciliğinin yanı sıra düğün ekibini oluşturduğunu hatırlatıyor sanatçı Yüksel Gök; “70 Yıllardı. Batman’ın nüfusu 30 bin civarındaydı. Ancak o dönemlerde hem müziğe hem de sanatçıya ayrı bir değer verilirdi. O zamanların düğünlerin konser tadında geçerdi. Özellikle de Yılmaz ağabeyle katıldığımız düğünler. 15-16 yaşlarındaydım. Sesim güzeldi. Merhum Kurt, bir düğün de beni dinleyince, kendi kurduğu müzik ekibine davet etti. Ben de cümbüş ustasıyla çalışmaktan keyif duydum.”

“MÜZİK MARKET AÇTIM”
Batman’ın ilk düğün ekibinde önemli sanatçılarla çalıştığını da anımsatan Gök, şöyle devam etti; “İsa Bürü ve Doğan Binici gibi sanatçılar da Çalışkan düğün ekibini kurdu. Çalışkan adı Eski Tekel caddesi şimdi ki Gülistan caddesi olarak bilinen güzergah girişindeki ilk apartmanın adıdır. O cadde de ben de müzik market açtım. Müzik enstrümanlarının yanı sıra bir de küçük giyim mağazası açtım. Hem müzik işi yapıyordum hem de küçük çapta ticaret yapıyordum.”

“ATATÜRK PARKI ŞEHRE UZAKTI”
Bir süre de Atatürk Parkı işletmeciliğini yapan sanatçı Gök, neler anlatıyor; “ O zamanlar Atatürk Parkına ulaşım meseleydi. Oraya aile taşımak başlı başına sorundu. Herkes ailece oraya gitmeye çekinirdi. Şehirden 2-3 kilometre uzaktı. Yollar toprak, toz ve çamurdu. Tüm olumsuzluklara rağmen aile konserlerini düzenlemeye başlayınca, o park adeta dolup taşmaya başlamıştı. Ben de kazanmaya başladım. O dönemin sanatçılarından Hakkı Bulut, Küçük Emrah, Hüseyin Altın ve Arif Meşhur gibi ünlü sanatçıyı getirdim.  Herkesimden müşterilerim oldu. Bir gün dönemin Başkanı beni çağırdı, ‘Yüksel, sahneye oryantal sanatçı çıkarıyorsun. Bize şikâyetler geliyor. Artık orayı kapat’ dedi. Ben de kızgınlığından aynı gün Batman’ı terk ettim ve çok sevdiğim şehrimden ayrıldım. Bir daha da Batman’da önemli organizasyonlar yapmak içimden gelmedi.”

“EN BÜYÜK HAYALİM”
“Müziksiz yaşayamam” diyen Gök, bir de çok sevdiği memleketindeki eski ve yeni sanatçı arkadaşlarıyla bir halk konseri yapmak istediğini anlatan Gök, bakın neler diyor; “Son aylarda Batman Belediyesi ayda bir Batman’a Türkiye’nin dört yanından sanatçılar getiriyor. Bu takdir edilecek bir olaydır. Her etkinlikten yana biriyim. Her zaman memleketim için görev almaya hazırım. Bayram sonrasında çok sevdiğim eski arkadaşlarımla birlikte büyük bir halk konserini de vermeyi planlıyorum. Geçenlerde bir ziyaret için geldiğim memleketim Batman’da ilgi ve alakalarını eksik etmeyen tüm müzisyen, yakın arkadaşlarım ve dostlarıma teşekkürü bir borç biliyorum.”

Editör: TE Bilişim