** Geçtiğimiz yıllarda Toplu Konu İdaresi’ne devredilen 16 Mayıs şehir stadyumu yerinin yeşil alana çevrilmesini isteyen yurttaşlar: “Diğer illerde de buna benzer projeler yapıldı. Yeşil fakiri olan Batman’da stad yerinin yaşam alanına çevrilmesini istiyoruz” diyorlar.

“BAŞBAKAN’DAN MÜJDE BEKLİYORUZ”
Bugün Batman’da mitinge katılacak Başbakan Binali Yıldırım’ın programı öncesi Batmanlılar sağlık, ulaşım ve spor tesisleri başta olmak üzere birçok alanda müjdeler bekliyor. Geçtiğimiz yıllarda Toplu Konu İdaresi’ne devredilen 16 Mayıs şehir stadyumu yerinin yeşil alan ya da mevcut haliyle bırakılmasını isteyen Batmanlılar: “Güney Raman çevre yolunda yapılan yeni stad karşılığında 16 Mayıs şehir stadı TOKİ’ye devredilmişti. Batman’ın merkezi konumundaki stat yerine konutlar yapılırsa bu kentimiz için kayıp olur” dediler.

“BETON KENT OLMAYALIM”
Spor tesisleri ve yeşil alan konusunda diğer illerin çok gerisinde olduklarını da belirten bazı yurttaşlar: “Başbakanımız sayın Binali Yıldırım bugün ilimizde olacak. Kendisinden isteğimiz stat yerinin Bursa ve Eskişehir’de olduğu gibi yaşam alanına çevrilmesidir. Batman’da yeşil alanlar yok denecek kadar az. Bu alan mevcut haliyle de bırakılabilir. Ancak TOKİ tarafından konut yapılması halinde Batman tamamen betonarme olacak. Bu alanın kente kazandırılmasını rica ediyoruz” diye konuştular. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim