**Amatörlerin yanında olduğunu söyleyen Vali Deniz; “Burası Batman, burada küfür yok diye bir kampanya başlattık. Bu kampanyamızın amatör müsabakalarına da sürmesini temenni ediyorum” dedi.
VALİ; “BEN DE AMATÖR SPORCUYDUM”
Cumartesi günü başkentten dönen Vali Ahmet Deniz, amatör sezonun açılışında Yeşiltepespor-Tüpraşspor maçında santra çizgisini yaptı. Amatör takımlara malzeme yardımında bulunan Vali Deniz; “Bende amatör sporcuydum” diye konuştu. Ankara’dan döner dönmez ayağının tozuyla soluğu 19 Mayıs semt sahası tesislerinde alan Vali Ahmet Deniz, amatörlere malzeme yardımını dağıttı. Belirli yaştan itibaren gençlere ve çocuklara spor alışkanlığının kazandırılmasının önemli olduğunu belirten Vali Deniz, “Sporu küfür ve şiddetten arındırmak gerekiyor” dedi.


“BURASI BATMAN, BURADA KÜFÜR YOK”
“Burası Batman, burada küfür yok” kampanyası başlattıklarını söyleyen Vali Deniz, şöyle devam etti; “Bütün stadlarımızda küfrün ve şiddettin olmadığı bir ortam sağlanarak, herkesin gelip panayır havasında maç izlemesini istiyoruz. Bu kampanyayla birlikte Batmanlı vatandaşlarımız ve gençlerimiz güzel bir duruş sergiliyor. Biz de Valilik olarak kulüplerimize imkanlar doğrultusunda destek olmaya çalışıyoruz. Şehrimizin ve gençlerimizin spor kültürüne kavuşmalarını önemsiyoruz.” Vali Deniz, 2016-2017 sezonunun centilmence, hak edenin kazanacağı bir lig olması temennisinde bulundu.


SPORU SEVEN VALİ
Özel İdare Genel Sekreterliği’nin bu yıl Batman amatör kümede mücadele eden tüm takımlara gerekli desteğini verdiğini belirten Vali Deniz, şöyle konuştu : “Amatör kulüplerimizin yanındayız. Ben de amatör bir sporcuyum. Amatör sporun ne olduğunu biliyorum. Amatör takımlarımızdan desteğimizi kesmeyeceğiz. 19 Mayıs semt sahasındaki diğer sahamızı onaracağız. Amatörlere yakışır bir saha yapacağız.” Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, Gençlikspor Hizmetleri İl Müdürü Halil Çöl’ün eşlik ettiği Vali Deniz, Yeşiltepespor-TÜPRAŞspor arasında oynanan müsabakanın bir bölümünü izledi. Batman amatör kümede cumartesi günü oynanan müsabakalardaki sonuçlar şöyle : “Aydınkonak-Gercüş Bağlar 9-3, Yeşiltepe-TÜPRAŞ 0-1, Hasankeyf Dicle-19 Mayıs Gençlikspor 4-1.”

Editör: TE Bilişim