Reşat Yiğiz

AMİGO GÜLSEVER

Batman’da uzun süre ile amigoluk yapanlardan biri de eski gazete bayilerinden Gülsever ailesinin fertlerinden Mehmet Gülsever’di. Batman Petrolspor’un 1995-96 futbol sezonunda şampiyonluk ipini göğüslediğinde tribünleri coşturan isim Mehmet Gülsever’den başkası değildi. Petrol’ün tribününde 90 dakika süreyle takımın adeta ‘12. Adamı’ olan Gülsever, 2000 sezonuna kadar Petrol’ün tüm maçlarında görev üstlenmişti. İşte Gülsever’den bir kare.

BELEDİYE’NİN ŞAMPİYONLUK TURU

1989-1990 Sezonunda şampiyonluğunu Batman 16 Mayıs Şehir stadında ilan eden Belediyespor’u, yalnız bırakmayan yüzlerce taraftar stat’taki o muhteşem şampiyonluk kutlamasına katılmıştı. Turuncu-Mavili ekibin metrelerce uzunluğundaki flaması altında stadı turlayan futbolcular ile taraftarların coşkusu görülmeye değerdi. İşte Belediyespor’un ilk şampiyonluğundan bir manzara.

FUTBOLCU FABRİKASI KULÜPTÜ

1983 Yılında dönemin Kulüp Başkanı Edip Kızılbulut’un, Batman amatör ‘lig’le buluşturduğu Gençlerbirliği futbolcu yetiştiren kulüp unvanını elinde bulundurmuştu. İşte o başarılı ekipteki yönetici ve futbolcular: “Edip Kızılbulut, Adil, Aydın, Metin, İsmet, Erol, Abidin, Hacı, Veysi, Ahmet ve Recep Demir (Ayaktakiler). Kaleci Mahmut, Yusuf, Sabri, Mehmet, Hikmet, Kemal ve Veysel (Oturanlar).”

BELEDİYE’DE BARUT DÖNEMİ

Aktif futbolculuğunda Petrolspor, Fenerbahçe, Siirt ve Denizli gibi güçlü ekiplerde forma giyen Silvansporlu Yaşar Barut, kısa bir dönem Batman Belediyespor’da görev yaptı. Turuncu-Mavili ekipte dönemin yerli futbolcuları kaleci Bedrettin, Yahya, Adnan, Erhan ve Servet’in olduğu dönemde Belediyespor’u kısa dönem çalıştıran Barut, daha sonra Kurtalanspor’un başına geçmişti. İşte Barut, Balpınar sahasında ilk idmanında Belediyesporlu futbolcularla bir karesi.

PETROL’ÜN BAŞARILI DÖNEMİ

1999-2000 Sezonunda Süper Ligin kapısından dönen Kırmızı-Beyazlıların ele-avuca sığmayan kadrosundaki bazı futbolcular Süper Ligin yolunu tutmuştu. Okan Öztürk Ankara Gençlerbirliği, Devran Rizespor’a ve Emin Tosun Çanakkale’ye transfer olduğu o dönemin kadrosu. “Ahmet Demirhan, Mehmet Talaş, Recep, Faruk, Emin, Reşit, Ahmet Acar, Okan Öztürk, Ercan, Veysel ve Tolga.”

Editör: TE Bilişim