Reşat Yiğiz

SİİRT’İ DİZE GETİREN PETROL
Batman futbolda, bir dönemler komşu il Siirt ile kıyasıya yarışırdı. Amatör ligde de profesyonel ligde de Siirt ile Batman Petrol arasında kıyasıya mücadele vardı. 1996-97 futbol sezonunda 2.Lig’e yükselen Batman Petrol, komşu il Siirt’i deplasmanda yenmeyi başarmıştı. İşte kaleci Mahmut, Okan Atalay ve Yahya’nın da forma giydiği Siirt Stadı’nda Petrollü eski futbolculardan bir fotoğraf.

DİYARBAKIR’DA GERGİN MAÇ
Siirt’in yanı sıra Batman Petrolspor’un, Diyarbakırspor’la olan maçları zaman zaman gergin geçerdi. Batmanlı futbolcu Mustafa Boztepe, Diyarbakır deplasmanında forma giydiği maçta rakip takımın futbolcusu Çorumlu Fazıl’ın saldırısına uğrayınca yüzü kanlar içinde kalmıştı. Boztepe o maçta sakatlanmasına rağmen 90 dakika forma giymişti. İşte o talihsiz maçtan bir kare.

KIZILCAHAMAM’DA HAZIRLANMIŞTI
TP Batman eski Bölge Müdürü Talat Atalay, futbola olan düşkünlüğüyle biliniyordu. Ankaragücü’nün eski futbolcu olan Atalay, Petrolspor Kulüp Başkanı olduğunda yaptığı olumlu transferlerle Batman’ı Süper Lig’in kapısına kadar taşımıştı. 1997-98 sezonunda Kızılcahamam’da kampa giren Kırmızı-beyazlı futbolcuların arasında Batmanlı Mesut, Reşit, Enver ve İsa’da vardı. Petrol’ün eski kadrosundaki Tolga, Tekin, Kerim ve Önder’in de bulunduğu Kızılcahamam kampı manzarası.

Editör: TE Bilişim