Reşat Yiğiz

SPORCULAR MEYDANDA ÖDÜLLENDİRİLİRDİ

Batman’ın ilk Cumhuriyet meydanının dili olsa da dünü anlatsa. O meydan sayısız etkinliklere ev sahipliği yaptı.  Resmi bayramlar, okul etkinlikleri, yarışmalar ve parti mitinglerinin de yapıldığı o tarihi meydanda; 1960 ila 80’li yıllar arasında faytonlar, eski araçlar petrol kentinin olmazsa olmazıydı. Şimdi o etkinlik ve törenler artık geride kaldı. 90’lı yıllarda Bisiklet federasyonun düzenlediği yarışmada dereceye girenlerin madalyaları verilirken, Batman Belediyesi’nin eski Zabıta Müdürü Hasan Şanlı da o anı izlerken, objektiflerimize böyle yansımıştı.

KARŞIYAKA, RENK KATMIŞTI

Batman’ın profesyonel takımlarından Karşıyaka, 3. Lige çıktığında Batman’ın futboluna renk katmıştı. 2000’li yıllarda Batman’ın dört profesyonel takımı varken, bu sayı şimdi 1’e düştü. İlgisizlik, Batman’ın köklü spor ekiplerini profesyonel ligden uzaklaştırdığı gibi Belediyespor ve Demirspor gibi köklü ekiplerinin kapısına kilit vurmuştu. İşte 2000’li yıllarda Batman Karşıyaka, 16 Mayıs şehir stadında bir maç öncesinde.

TARİHİ SALON!

Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü’nün futbol sahası kadar Melih Gencay kapalı spor salonu da emektardır. Eski Milli güreşçilerin mindere çıktığı, Batman Petrolspor’lu futbolcuların da yağışlı havalarda çalıştığı ve Türkiye Petrolleri Üniteler arası voleybol müsabakalarının oynandığı Kapalı spor salonu, kentin en eski salon unvanını da elinde bulunduruyor.

Editör: TE Bilişim