Reşat Yiğiz

BU AMATÖR TAKIMLA BAŞARI GELMİŞTİ
1984-85 Futbol sezonunda Batman amatör şampiyonu Petrolspor’du. Siirt amatör şampiyonu olan Kırmızı-beyazlılar, Diyarbakır ve Elazığ’da oynadığı grup maçlarında inanılmazı başarmıştı. Antrenör Nihat Tan yönetimindeki Batman Petrol, Aydın’da 3. Lig terfii maçlarında Beşiktaş, Ordu ve Altınordu, önünde başarılı maçlar çıkarmıştı. İşte emektar TP stadındaki o başarılı amatör futbolculardan Petrolspor on biri; “Nihat Tan, İlhan, Ayhan, Veysi, Kenan, Ahmet ve Siirtli Sait (Ayaktakiler).  Mustafa, Abdurrahman, Tarık, kaleci Metin ve Bülent (oturanlar)

BELEDİYE ÇITAYI YÜKSELTMİŞTİ
Batman Belediyespor, Batman’ın futboluna tatlı rekabet getirdiği gibi çıtayı da yükselten ekipti. Batman’a iki kez şampiyonluğu getiren Turuncu-Mavililerin kaptanlığını uzun yıllar Kızıltepeli başarılı futbolcu Seyithan Özdaş yapmıştı. İşte 16 Mayıs şehir stadında Belediye’nin maçında kapalı tribünler kadar açık tribünlerin de dolduğu bir manzara.

TP STADI VE YILMAZ…
Batman 16 Mayıs şehir stadı gibi Türkiye Petrolleri’nin emektar sahası da Batman’ın profesyonel ve tüm amatör takımlarını ağırladı. Belediyespor’un 1989-90 sezonunda şampiyonluk mücadelesi verdiği dönemde maçlar TP stadında oynanıyordu. Tribünlerin dolu olduğu dönemlerde saha zemini toprak olan TP stadında zevkli ve çekişmeli maçlar geçiyordu. İşte Belediyespor’un eski stoperi Yılmaz Nas, bir maç öncesinde çektiği hatıra fotoğraf.

16 MAYIS ŞEHİR STADI VE NURİ
1987-88 Sezonunda 3. Lig’e ‘merhaba’ diyen Batman Belediyespor, maçlarını şimdiki 16 Mayıs şehir stadında oynadığında ne kapalı ne de açık tribün vardı. Derme-çatma portatif bir tribünde az sayıda futbolsever maçları izlerdi. İşte Belediyespor’un eski futbolcularından ve Tüpraş Batman Rafinerisi’nden emekli olan Nuri Karaer’in maç öncesinde objektiflerimize yansıyan anı.

Editör: TE Bilişim