Reşat Yiğiz

FUTBOLSEVER BAŞKANDI

58 Yıllık kulüp Batman Petrolspor’da iz bırakan başkanlar arasında Erdal Ahıska geliyor. 1994-95 Futbol sezonunda 2. Lig için güçlü bir ekibin altyapısını oluşturan TP eski Bölge Müdürü Erdal Ahıska, dönemin olgun amigo ve taraftarlarıyla maç öncesi bir araya gelirdi. İşte 16 Mayıs şehir stadında eski Başkan Ahıska ile Kırmızı-beyazlı ekibin amigolarından bir manzara.

CİNE-5’TE MAÇ KEYFİ

25-30 Yıl öncesinde Süper lig takımlarının maçlarını naklen izlemek için futbolseverler, iki elin parmak sayısı kadar az olan mekanlara akın ederdi. Batmman’da bir otelin salonunu tıklım tıklım dolduran futbolseverler, Cine-5 kanalında Galatasaray-Trabzon maçını izlerken, objektiflerimize böyle yansımıştı.

STATTA TURNİKE DÖNEMİ

Batman Petrolspor, 1996-97 futbol sezonunda 2. Lige ‘merhaba’ dediğinde 16 Mayıs şehir stadı da turnikeye kavuşmuştu. Dönemin Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ekmen ve Şube Müdürü merhum Veysi Deniz ile açık tribün bölümüne konulan turnike hakkında firma yetkilisinden bilgi aldıkları an.

HAVA MEYDANINDA TURNUVA DÖNEMİ

Şimdilerde 14’üncü Hava Üs Komutanlığına dönüştürülen Batman eski Hava Meydan Komutanlığı’nda bir dönemler kurumlararası müsabakalar da yapılırdı. 1995 Yılında dönemin Hava Meydan Komutanı albay Muharrem Atak ve il yöneticileri de turnuvaya renk katmak için penaltı yarışmasını kaçırmazdı.

Editör: TE Bilişim