Reşat Yiğiz

ŞAMPİYONLUK SEVİNCİ
Batman Belediyespor, 2. Lig heyecanını iki kez Batman’a yaşatan ekipti. 1988-89 Futbol sezonunun yanı sıra 1991-92 sezonunda da ikinci ligi Batman’a getiren Belediyespor, 16 Mayıs şehir stadına tarih yazdırmıştı. O dönemler stadın etrafında sadece Maliye lojmanlarının inşaat halindeki konutları vardı. İşte Belediye’nin ikinci kez şampiyonluk turunu attığı manzarası. Taraftarlar, orta saha elemanı Metin Fırat’ı omuzlarına alıp doyasıya şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

PETROLLÜ ESKİ FUTBOLCULAR
Batman Petrolspor Teknik Direktörü merhum Uğur Yıldırım‘la 1990 yılına kadar kadrosunu yerli futbolculardan oluşturuyordu. İşte Petrol’ün kampından yerli futbolcularından bir kare. Kırmızı-beyazlı ekibin kaptanı merhum Veysi Olgun, Ahmet Öner, Ekrem ve Necati, oyun oynadıkları masada objektiflerimize böyle yansımışlardı.

GÖNÜL KARDEŞLER
Türkiye Petrolleri’nin emektar futbol sahası, 1987-88 futbol sezonunda 3. Lig 1. Grup’ta aynı il’in takımları Belediyespor ile Petrolspor formalarını Gönül kardeşler giyiyordu. Yüzlerce taraftarın izlediği iki kardeş takımın karşılaşması 0-0’lık skorla dostça bitmişti. Yusuf Gönül Belediyespor, Selman Gönül ise Petrolspor için formasını terletmişti. İşte TP stadında maç öncesinde iki kardeşin objektiflerimize yansıyan karesi.

NEREDE O BELEDİYESPOR?
23 Yıllık profesyonel geçmişi olan Batman Belediyespor, 2007-2008 futbol sezonunda 3. Lig’den düşünce kapısına da kilit vurulmuştu. Kaptanlığını uzun yıllar Seyithan Özdaş’ın yaptığı Turuncu-mavili ekipte Batmanlı Cüneyt, Habib, Bekir, İbrahim, Erhan ve kaleci Fehmi de forma giymişti. 16 Mayıs şehir stadında Bitlis maçı öncesinde Belediye’nin 11’i objektiflerimize böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim