Reşat Yiğiz

1985’TE BATMAN GENÇLİK

Batman’ın köklü amatör takımlarından Batman Gençlikspor’da yetişen futbolcular, Petrolspor başta olmak üzere bir çok takıma transfer olmuştu. Futbolcu yetiştiren kulüp olarak bilinen Batman Gençlik’in 1985/86 kadrosu. “Merhum Selahattin İnağ, Sabri Atmaca, merhum Ahmet Günbattı, Güney, Şaban ve merhum Mehmet İnağ. (Ayaktakiler) İlhan, Metin Alptekin, Aziz, Ahmet ve Kadir.” (Oturanlar).

70’Lİ YILARDA TP SAHASI

Yeşiltepe ve Batman Gençlik, 70 ve 80’li yıllarda Batman Petrolspor’a kök söktüren amatör ekiplerdi. Gençlikspor’da hem kaleci hem de defans elemanı olarak görev yapan Metin Alptekin,1975/76 futbol sezonunda Türkiye Petrolleri stadında forma giydiği maçta Kırmızı-beyazlı ekip, Petrolspor karşısında kalesinde devleşmişti.

BURASI AYDINKONAK STADI

1995/96 Futbol sezonunda amatör takımların maçlarını oynadıkları Aydınkonak stadı, çekişmeli maçlara sahne olurdu. Köy ve mahalle takımlarının da mücadele ettikleri Batman amatör kümede takım sayısı ise şimdikinin iki katıydı. Yüzlerce futbolseverler, hafta sonları amatör kümenin maçlarını izlemek için stada akın ederdi. İşte Aydınkonak’ta 90’lı yıllardaki bir maçtan kare.

PETROL’ÜN MARDİN MAÇI!

Batman Petrolspor bir dönemler aynı grupta yer aldığı Mardinspor’la çekiştiği ‘lider’lik için maçları kıran kırana geçerdi. Mardin stadı zeminin toprak olduğu dönemde, zorlu deplasmandan puanla dönmek her takımın harcı değildi. Yer : Mardin Stadı. 1993/94 sezonunda Batman Petrol’de forma giyen Hayrettin’in, sakatlık geçirdiği sırada maçın yan hakemi; o pozisyona seyirci kalmıştı. Petrol’ün kalesinde ise kaleci Zeki Erken vardı.

Editör: TE Bilişim