FUTBOLDA 36 YILLIK DOSTLUK
Batman amatör kümeden eskisi gibi yıldız futbolcular yetişmiyor. 35 Yıl önce amatör kümede takım sayısı 4 iken çok daha fazla futbolcunun yetiştiği o yıllar artık geride kaldı. Eskiden futbolcular arasındaki birliktelik ise başkaydı. 1982-83 Futbol sezonunda Batman Amatör küme şampiyonu olan Yeşiltepe’nin 11’inde İsmail Onur (oturan), Metin Ekinci, Tahir Doğan ve Kudret Ekinci’nin, dostluk ve arkadaşlıkları halen sürüyor.

KÖY TAKIMLARINA DESTEK AZALINCA
Son dönemlerde adı BATSO Amatör ligi olan Amatör kümede köy takım sayısı da azaldı. Kozluk ve Sason gibi ilçe takımlarının da ikinci kümede yer aldığı Batman Amatör kümede Batman’ın profesyonel ve BAL temsilcisine eskisi gibi amatör futbolcu transferi olmuyor.

O BİR PROFESYONELDİ
Batman Petrolspor’un altyapısından yetiştikten sonra Malatyaspor ve Marmarispor’da forma giyen Batman Petrolspor’un beyefendi futbolcusu merhum Metin Kanağı, aktif futbolu memleketi Batman’da noktalamıştı. Malatya ve Marmaris’in başarısında emeği geçen Kanağı, Petrolspor’a da yıllarca emek vermişti. İşte merhum Kanağı’nın Malatya’da forma giydiği maçtan bir kare.

TED, BAŞARILI VOLEYBOLCULAR YETİŞTİRDİ
Batman’ın ilk koleji konumundaki TED, eğitim kadar spor ve sosyal aktivitelerle de adını söz ettirirdi. Batman Lisesi eski Beden Eğitimi öğretmeni Salim Özçelik’in yönetimindeki kız voleybol ekibi 1992-93 sezonunda bölge grup 3.’lüğünü elde etmişti. İşte TED’in voleybol ekibinden bir fotoğraf.

Editör: TE Bilişim