Reşat Yiğiz

BATMAN PETROL’ÜN DEV KADROSU

57 Yıllık Batman Petrolspor’un, parlak dönemlerinden biri de 1997-98 sezonuydu. Talat Atalay’ın kulüp başkanlığını yaptığı, Teknik Direktör Levent Arıkdoğan’ın da başında olduğu Kırmızı-beyazlıların dev kadrosu, adını Süper lig finaline yazdırmıştı. İşte 20 yıl öncesinde Petrolspor kulüp binası önünde o güçlü ekibin futbolcuları, Ankara-Kızılcahamam kampı öncesinde objektiflerimize böyle yansımıştı.

UNUTULMAYAN BELEDİYESPOR

Batman’ı 24 yıl süreyle profesyonel ligde temsil eden ve daha sonra ilgisizlikten ligden düşen Belediyespor’un kadrosunun çoğunu yerli futbolcular oluştururdu. Kaptanlığını uzun yıllar Seyithan Özdaş’ın yaptığı o kadrodaki bazı futbolcular; “Ömer, İbrahim, Habip, Metin Şimşek, kaleci Fehmi ve Seyithan (ayaktakiler). Sadullah, Bakır, Cüneyt ve Burhan (oturanlar).”

FUTBOLA BAŞLADIĞI KULÜPTE BIRAKTI

Batman Petrolspor’un altyapısında yetişen Reşit Kaygu, Malatyaspor’da da uzun yıllar forma giydi. Kırmızı-beyazlıların 1995-96 sezonunda 2. Lige girmesiyle Malatya’dan tekrar eski yuvasına dönen Reşit, çok sevdiği Petrolspor’da aktif futbola veda etmişti. İşte Reşit’in Malatya deplasmanında Kırmızı-beyazlı formayla eski takımına karşı oynadığı maç öncesindeki karesi.

OKULLARDA BAŞARILI ATLETLER YETİŞTİ

 Batman’ın eski eğitim yuvalarından Hürriyet ilkokulu öğrencileri, atletizm başta olmak üzere diğer spor branşlarında da kupaları toplayan okuldu. 1993-94 eğitim-öğretim sezonunda okul müdürlüğünü Şehmus Ertuğrul’un yaptığı, yardımcılığını da Gercüşlü eğitimci M. Salih Aslan’ın üstlendiği Hürriyet’teki öğrenciler, dönemin kros yarışmasında bir çok alanda birincilik almıştı.

Editör: TE Bilişim