Reşat Yiğiz

PETROL’DEN BEŞİKTAŞ’A!
Batman Petrolspor’un 1998-2000 sezonu arasında PTT’den transfer ettiği başarılı stoper Koray, önce Rize’nin ardından da Beşiktaş formasını da giymişti. Süper Lig’in kapısından dönen Petrolspor’un başarılı futbolcularını dönemin il yöneticileri maçlar öncesinde çiçeklerle kutlardı. İşte 16 Mayıs Şehir stadından bir maç öncesinden Siirtli Recep ve Koray’ı kutlayan dönemin yöneticilerinden bir kare.

OKAN, SAKARYA’YA TRANSFER OLMUŞTU
Kurtalanspor’dan Batman Petrolspor’a transfer olan sağbek Okan Babahasan, Batman’da geçirdiği başarılı üç sezonunun ardından memleketi Sakarya’nın yolunu tutmuştu. Kırmızı-beyazlı ekibin başarılı futbolcularından Okan, aktif futbola veda ederken de Batman’la ilgili duygularını şöyle paylaşmıştı; “Birçok kulüpte hatta memleketimin takımında forma giydim ama Batman gibisini görmedim. Her şeyiyle mükemmel bir şehir.”

HAKEM-FUTBOLCU DAYANIŞMASI
Batman 16 Mayıs şehir stadı, geçmişte de centilmenliğin simgesiydi. Talat Atalay’ın kulüp başkanlığını sürdürdüğü dönemde fair-play ödülünü alan kulüp, Kırmızı-beyazlı ekipti. İşte 16 Mayıs şehir stadında bir maçta Petrolsporlu Salih’in yere düştüğü anda orta hakemin desteğiyle kalktığı an. Bu kare Batman’daki hoşgörünün bir karesiydi.

SAĞLIK MESLEK LİSESİ’NDE BAŞARILI ATLETLER
1995-96 Eğitim-öğretim sezonunda Batman Sağlık Meslek Lisesi kros başta olmak üzere birçok alanda kupaları toplamıştı. Dönemin Lise Koruma Derneği Başkanı olan Belde mahalle eski muhtarı Ahmet Türkan ile okul yöneticileri ve atletleri, 5 bin metrede takım halinde birinci olmuştu. İşte lisenin eski atletlerinden bir kare.

AMATÖRDE UNUTULMAYAN KARE
Batman Amatör küme maçlarının bir dönemler oynandığı Aydınkonak semt sahasında güvenlik görevlileri, olayları yatıştırmakta güçlük çekiyordu. Batman Amatör kümenin köklü ekiplerinden Gençlikspor, ilgisizlikten küme düşerken, gergin geçen bazı maçlarda da güvenlik görevlileri, futbolcuların sözlü tartışmalarını önlemeye çalışırdı. İşte bir gergin maçın ardından objektifimize takılan ilginç bir kare.

Editör: TE Bilişim