EMEKTAR SAHA
Petrolspor’un yıllarca idmanlarını sürdürdüğü Türkiye Petrolleri stadı, Batman’daki stadyumlar arasında en ‘eski stadyum’ unvanını elinde bulunduruyor. 1990’lı yıllarda 3. ligde mücadele eden Batman’ın iki profesyonel ekibi olan Petrol ve Belediyesporlu futbolcular, TP stadında yağışlı havalarda zemini patates tarlasını andıran sahada; ayakta kalabilmenin mücadelesini veriyordu. İşte o emektar sahadan bir görüntü.


 

PORTATİF TRİBÜNLÜ ŞEHİR STADI
1986-1987 Futbol sezonunda 3. lig maçların oynandığı 16 Mayıs şehir stadının portatif tribününde maç izlemek Batmanlı futbolseverlere lükstü. Tribünün olmadığı 16 Mayıs şehir stadının zemini ise topraktı. Batman Belediyespor’un 3. Lig’e çıktığı ilk yıllarda kadrosunun çoğu yerli futbolculardan oluşuyordu. Belediyespor’un unutulmaz defans elemanlarından Nuri, Tüpraş Batman Rafinerisi’nde uzun yıllar çalıştı. İşte portatif tribünlü 16 Mayıs Batman şehir stadının 30 yıl öncesinin hali.


 

2. LİGDE İDDİALI EKİPTİ
Belediye Başkanlığı döneminde Belediyespor’u önce 3. lige ardından da 2. lige çıkarmayı başaran Batman’da, siyasetin önemli siması Ataullah Hamidi’ydi. Turuncu-Mavili ekip kadrosunu 2. ligin tecrübeli isimleriyle güçlendirmişti. Bir dönemler Adanaspor’da forma giyen Eyüp, Mardinsporlu Seyithan ve Şanlıurfalı Hikmet’i, Turuncu-Mavili ekibe kazandıran Hamidi, futbolseverlerin gönlünde taht kurmuştu.


 

2.LİGDEN BELEDİYESPOR GEÇTİ
Uzun bir süre 2. liglerin korkulu rüyası olan Batman Belediyespor’un kemik kadrosu yerli futbolculardan oluşuyordu. Şafi Çoğun, Hanifi Biçimli ve Mustafa Güç, Turuncu-Mavili ekibin formasını başarıyla temsil etti. Bir dönemler Batman Belediyespor’da Teknik Direktör ve kaptanlık yapan Çoğun, bir maçta hakeme itiraz ederken gördüğü çift sarı kartla saha dışında kalmıştı. İşte o an objektiflerimize böyle yansımıştı.


 

KARDEŞ TAKIMLARDI
Batman Petrolspor ile Belediyespor arasındaki tatlı rekabet futbolseverleri de tribünlere çekiyordu. Petrolspor, Turuncu-Mavili ekipten sonra 2.lige çıkmıştı. 103 golle 2.lige ‘merhaba’ diyen Petrolspor, şampiyonluğu kesinleştikten sonra 16 Mayıs şehir stadında Belediyespor’la oynadığı müsabakada maç öncesi ‘birlikte’lik fotoğrafı çekmişti.

Editör: TE Bilişim