36 YIL ÖNCESİNİN GENÇLERBİRLİĞİ EKİBİ

Henüz Batman’ın küçük bir kasabayı andırdığı dönemler Batman’da futbol bir tutkuydu. Onlarca genç bir elin parmak sayısını bulmayan dört takımda forma giymek için Endüstri Meslek Lisesinin topraklı sahasında ter döküyordu. 1982 yılında kurulan Öz Gençlerspor Spor Kulübünün Başkanlığını Recep Demir üstlenirken, kaptanlığı ise Hacı Güldalı uzun süre yapmıştı. İşte 18 Mayıs 1982 tarihinde EML sahasında hatıra fotoğrafı çeken Gençlerbirliği’ndeki o dönemin futbolcuları: Tarık, Rauf, Mehdi, Ayhan, Halit, Kenan Köylü (Ayaktakiler) Recep Demir ‘Başkan’, İsmet, Hacı, Sabri, Yüksel, Erol, Cevat, Nihat ve Seyfettin Kanağı.

EML’DEN YILDIZ SPORCULAR ÇIKTI

Mesleki Teknik Anadolu Lisesi olarak bilinen Batman Endüstri Meslek Lisesinin futbol takımı 80’li yıllarda liseler arası şampiyonluğuna adını yazdırıyordu. Futbol sahasının henüz olmadığı 80’li yılların başında lisenin futbol takımında forma giyen eski futbolcular arasında Petrolsporlu Sedat, Ahmet Öner, Ali ve Çetin İnsel de forma giymişti. İşte 18 Nisan 1980 tarihinde EML arkasındaki boş tarlada hatıra fotoğrafı çeken o dönemin EML ekibinden geride kalan kare.

GENÇLERBİRLİĞİ 84’TE
 AMATÖR KÜMEYE KATILDI

Batman Gençlerbirliği 1984 yılında Batman amatör kümeye ‘merhaba’ dedi. 12 Ağustos 1984 tarihinde Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlüğü sahasında sezon açılışını yapan Gençlerbirliği’nin o kadrosundaki futbolcular: Ata, Abidin, Kudret, Hayrettin, Hikmet, Yusuf, Mahmut, Cengiz, Yüksel, Recep, Küçük Cengiz, Hacı, Reşat, Cevat (Ayaktakiler) Ahmet, Nihat, Büyük Ahmet, Şeref, Mehmet Boğa, Veysi, Lazgin, Sabri, Mehdi, Cengiz Sancak, Feyzullah ve Erol. (Oturanlar)

3. LİGE TARİH YAZAN EKİP

Batman Petrolspor 3. Ligden bir üst lige çıktığında o unutulmayan kadrosu tarih yazmıştı. Rakiplerin korkulu rüyası olan kırmızı-beyazlılar kurduğu güçlü kadrosu ile 2. Ligde de büyük başarılara imza atmıştı. İşte kırmızı-beyazlıların 3. Ligdeki şampiyon kadrosu. Erkan, Metin, Mehmet Ünver, kerim, Enver, kaleci Hüsnü (Ayaktakiler) Sait Baymaz, Şeref, Yunus, Ethem ve Salih. (Oturanlar)

ARIKDOĞAN HEDEF BÜYÜTMÜŞTÜ

Mersin İdmanyurdu’nun eski Teknik direktörü Levent Arıkdoğan Batman Petrolspor’u 2. Lig play-off mücadelesinde zirveye taşımıştı. Genel Kaptanlığı Sait Baymaz’ın yaptığı kırmızı-beyazlı ekipte dönemin antrenörlerinden Hayrettin Aktan ve kaptan Bitlisli Faruk, Petrolspor’un başarısı için objektiflerimize böyle poz vermişlerdi.

Editör: TE Bilişim