PAŞA HEP TRİBÜNDEYDİ
Dönemin Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mecit Korkut, Batman’ın 2.lig temsilcisi Petrolspor maçlarının abonesi gibiydi. PTT 2.ligine Kırmızı-Beyazlıların çıkmasında büyük emeği olan Korkut Paşa, Batman’dan ayrıldıktan sonra Petrol’de de çöküş başlamıştı. Müsabakalar öncesinde paşa, tribünde yerini aldığında İl yöneticileri de o’nu yalnız bırakmazdı. O dönemin Defterdarı Ramazan Türkan, BATSO Başkanı merhum Mehmet Teymur, Kültür-Turizm Müdür Vekili Şehmus Kartal ile kadın futbolseverler, Korkut paşa ile Petrol’ün maçlarını pür dikkat izlerdi.


EML SAHASINDA YILDIZLAŞTILAR
Şimdiki Zübeyde Hanım ilköğretim okulu binasının yeri Endüstri Meslek lisesinin futbol sahasıydı. Bu stad 16 Mayıs şehir stadı ve TP stadı kadar futbola hizmet verdi. Bir dönemler Milli takıma kadar giden FB’li Orhan Kapucu ve Diyarbakırspor’lu Çetin İnsel’in de top koşturduğu bu statta 35 yıl önce çekilen bu karede Gençlerbirliği, Batman’ın mahalli takımlarından Özgençspor’u Hacı Güldalı’nın golleriyle 2-1’lik skorla devirmişti. İşte Gençlerbirliği’nin o kadrosunda sararan bir kare. Kaleci Mahmut, Mehmet, Ahmet, Hasan, Hacı, Kemal (Ayaktakiler). Sabri, Yusuf, Erol, Abidin ve Cevat.


TARAFTAR MALATYA’DAYDI
Batman Petrol’ün 2.ligde mücadele ettiği yıllarda Kırmızı-Beyazlı ekibin taraftarları iç saha kadar deplasmanları da kaçırmazdı. Malatya deplasmanında ev sahibi rakibine kök söktüren Kırmızı-Beyazlıları o deplasmanda amigo Mehmet, kahveci Cuma ve bir grup taraftar yalnız bırakmamıştı. 2-2’lik skorla Malatya deplasmanından ayrılan Petrollü futbolseverler, iyi futbol sergileyen Petrollü futbolcuları ayakta alkışlamıştı.


DİYARBAKIR, PETROL’Ü KUTLAMIŞTI
Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’un bir dönemler grubunda yer aldığı Batman Petrolspor, 103 golle 2.lige ‘merhaba’ dediğinde spor kamuoyunda yankı bulmuştu. Batman’a konuk olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’un; “Batman Petrolspor’a 2.ligde başarılar dileriz” yazılı dövizi futbolseverler tarafından ilgi görmüştü.


GÖK’Ü UNUTMAYAN BELEDİYESPOR
Batman Belediyespor Başkanlığını yaptığı dönemde futbola renk katan merhum Salih Gök, Batmanlı futbolseverlerin de gönlünde yer edinmişti. Gök, 4 Aralık 1998 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayata veda etti. Turuncu-Mavili ekibin futbolcuları ise Gök’ü unutmadı. 16 Mayıs şehir stadında bir maç öncesinde “Sporcu dostu merhum Başkanımız kalbimizde yaşayacaksın” yazılı pankartla müsabakaya çıkan futbolcular arasında kaleci Fehmi, Salih, Metin Şimşek, Ümran, İbrahim ve Edip, objektiflerimize böyle yansımıştı.

 

Editör: TE Bilişim