** Batman Petrolspor, Çıksalın galibiyetiyle 56 puana çıkarak liderle aynı puanda zirveye ortak oldu. Maç öncesi ve sonrası renkli görüntüler oluştu. Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir ve Milletvekili Ziver Özdemir’in de izlediği karşılaşmada taraftar desteği görülmeye değerdi.

** Sağnak yağışa rağmen Batmanlı futbolseverlerin büyük ilgi gösterdiği karşılaşma, sezonun en çok taraftarının bir araya geldiği müsabakaya döndü. Ligin gol kralı Hasan Ahmet Sarı, attığı golle yine dikkatleri üzerine çeken isimdi…

FENERLİLERİN BULUŞMASI

Bir dönemler Fenerbahçe’de birlikte top koşturan Batman Petrolspor’un Teknik Direktörü Durmuş Ali Çolak ile Çıksalınspor Teknik Direktörü Hasan Vezir, Batman’da karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen karşılaşmada Çolak, eski takım arkadaşını alt etmeyi başardı.

HEYECAN, BİNALARA YANSIDI

Batman Petrolspor-Çıksalınspor maçında kapalı ve açık tribün tamamen dolarken, stadın etrafındaki binalarda da futbolseverler Petrol’e destek verdi. Kırmızı-Beyazlı ekibin Çıksalınspor maçını izlemek isteyen futbolseverler, statta yer bulmayınca binaların üzerine kadar taştı.

BAYRAKLARLA TRİBÜN SÜSLENDİ

Petrolspor yönetimi, maç öncesi futbolseverlere ilk kez bayrak dağıttı. Kırmızı-Beyazlı ekibe gönül veren taraftarlar, 90 dakika tribünde hem susmadı hem de Petrolspor’un bayraklarını dalgalandırdı. Kısmet manifaturada imal edilen yaklaşık 300 Petrolspor bayrağı stadı renklendirdi.

YÖNETİCİLER KEYİFLİ

Petrolspor’un İkinci Başkanı Hayrettin Gülmez ile Asbaşkan Şahabettin Yanar, maç öncesi rahattı. Maçın başlamasıyla sahadan açık tribüne geçen iki yöneticinin yüzündeki mutluluk üç puanın müjdecisi gibiydi. Son dakikaları stresli geçen karşılaşmanın bitiş düdüğünü stattaki herkesi rahatlattı.

İLK YARIDA OYNADI,
İKİNCİ YARI DURDU

Kırmızı-beyazlılar, Çıksalın karşısında maçın ilk yarısında mücadele etti. Peş peşe pozisyonlara giren Kırmızı-Beyazlılar, mutlak net pozisyonlarından yararlanamadı. İkinci yarıda ise Petrolspor durakladı. Rakibi karşısında zaman zaman zor anlar yaşasa da Kırmızı-beyazlılar skoru korumasını bildi.

GOL SONRASI GÜVEN’E KOŞTULAR

Hafta içinde sakatlanarak sezonu kapatan Batman Petrolspor’un tecrübeli futbolcusu Güven Çavuş, unutulmadı. Maç öncesi sahaya ‘Güven Çavuş, seni seviyoruz’ pankartıyla çıkan Petrolsporlu futbolcular, 37. dakikada Hasan’ın attığı gol sonrası protokol tribününde oturan Güven’e koştu. Kırmızı-Beyazlı ekibin Kulüp Başkanı Aydın Gülmez de yerinden kalkıp, Güven ve diğer futbolcularını ayakta alkışladı.

“RÜZGAR GİBİ ESECEĞİZ”

Kırmızı-Beyazlı ekibin sol kanat oyuncusu Hüseyin Rüzgar, Çıksalınspor galibiyetiyle kendini bir anda takım arkadaşı Şemsettin’in omuzlarında buldu. Petrolspor bayrağını dalgalandıran Hüseyin Rüzgar; “Liderlik için rüzgar gibi esmeye devam edeceğiz” dedi.

TRİBÜNE ÇIKTI, GOL GELDİ
Petrolspor’u iç saha maçlarında yalnız bırakmayan Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir, Çıksalın maçında yerini aldı. Protokol bölümünde maçı izleyen Özdemir’e taraftarlar sevgi gösterisinde bulundu. Karşılaşmanın 34. dakikasında taraftarın isteğiyle Özdemir taraftarların arasında yer aldı. Üç dakika sonra gelen golle taraftar ‘Başkan geldi, gol geldi’ tezahüratında bulundu.

BU KEZ YÜZÜ GÜLDÜ

Daha önceki maçlarda sahaya atılan yabancı madde ve statta küfür edilmesi nedeniyle rahatsız olan Petrolspor Kulüp Başkanı Aydın Gülmez, maçta sadece takımı destekleyen taraftara teşekkür etti. Maç sonrası Başkan Gülmez, yöneticilerden Reşit Kaygu’yla birlikte galibiyet sevincini yaşadı.

GALİBİYET HATIRASI

Batman Petrolspor Kulüp Başkanı Aydın Gülmez, Çıksalınspor maçında galibiyet golüne imza atan Hasan Ahmet Sarı ile bir grup futbolseverle hatıra fotoğrafı çekti. Başkan Gülmez ve ekibini futbolseverler kutladı.

ŞEHMUS’A HEDİYE

Batman Petrolspor’un maskotu haline gelen Şehmus, maç sonrası yine sahnedeydi. Kırmızı-Beyazlı ekibin İkinci Başkanı Aydın Gülmez ile Genel Kaptan İlhan Erken, Şehmus’a kıyafet jestinde bulundu. Şehmus da yöneticilere teşekkür etti.

COŞKU, CADDELERE DE YANSIDI

Düzyurtspor ile liderlik koltuğunu paylaşan Petrolspor’daki sevinç, cadde ve sokaklara yansıdı. Çıksalınspor’u tek golle geçen Kırmızı-Beyazlı ekip ile taraftarlar, maç sonrası galibiyeti Turgut Özal bulvarında kutladı. Taraftarlar, tesislere kadar takımı yalnız bırakmadı.

Editör: TE Bilişim