**Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Batman Şubesi’ni ziyaret eden BDP Batman Belediye Eşbaşkan adayları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, Batman’ın sporda geri kaldığını belirtti. Özdemir ve Akel: “Batman ile Samsun Bakanları var. Ancak Samsun’a yapılan spor tesisleri nedense Batman’a yapılmadı” dediler.

 

“KULÜP SAYISI YETERLİ DEĞİL”

BDP Batman Belediye Eşbaşkan adayları Sabri Özdemir, Gülistan Akel, BDP Batman İl Başkanı Avukat Serdar Atalay, eski futbolculardan avukat Mehdi Öztüzün ve partililer, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Batman Şubesi’ni ziyaret etti. ASKF Başkanı Mahmut Akyol ve Futbol İl Temsilcisi Abdulkadir Kardeş ile amatör takımların yöneticilerini dinleyen Özdemir ve Akel, Batman’da spora yeterli desteğin iktidar tarafından sağlanmadığını belirtti. Amatör takımların dilenci olmadığını belirten ASKF Başkanı Akyol: “Amatör ligde 13. haftaya geldik ama halen spor malzemelerimiz verilmedi. Amatör takımlarının tesis sıkıntısı var. Biz dilenci değiliz. Amatör kulüpler desteklenmelidir. Sporu Batman’ın geneline yaymak lazım. 22 amatör kulüp yeterli değil. Batman’da amatör kulüp sayısı 50 olmalı. Yeterli destek olmadığı için kulüp sayısında artış sağlayamıyoruz. Kurum takımların artmasını istiyoruz” dedi.

 

“BİZİM DE BAKANIMIZ VAR AMA…”

Son iki Spor Bakanının Samsunlu olmasının altını çizen Sabri Özdemir, Batman’ın spor yatırımlarında geride kaldığını söyledi. Özdemir, şöyle konuştu: “Batmanlı gençlere spor tesisleri yönünden ne yapıldı? Batman halen 1980 yılında yapılan bazı tesislerle sporu götürmeye çalışıyor. Gençlerimize yazık ediliyor. Spor Bakanlarının peş peşe Samsun’dan çıkmasıyla oralara nasıl tesislerin yapıldığını görebiliyoruz. Orada da Samsunlu Bakan var burada da Maliye Bakanı var. Son iki Spor Bakanı ve Gençlik Spor Genel Müdürünün halen Batman’a geldikleri yok. Batman tesislerinin ne halde olduklarını ve geride kaldıklarını görmek mi istemiyorlar? Batman’a stat yapacağız dediler. Ama Batman’la birlikte protokolü imzalanan statların inşaatlarının büyük bölümü bitti, halen Batman stadı inşaatı bile başlamadı. Bir spor salonuyla salon sporları götürülmeye çalışılıyor. 1980 yılında yapılan spor salonu artık ihtiyaca cevap vermiyor. Batman birçok alanda olduğu gibi spor yatırımlarında da geri kaldı”

 

“TESİSLEŞMEYE ÖNEM VERİYORUZ”

Tilmerç’te 3.5 milyon TL’ye mal olacak kadın spor tesislerinin aynı sıra Batman’ın bazı semtlerine basketbol sahalarını da oluşturduklarını belirten Eşbaşkan adayı Akel: “Batman Belediyesi, son yıllarda tesisleşmeye yönelik önemli çalışmalar attı. Gültepe, Fatih, Yavuz Selim ve bazı mahallelerde basketbol semt sahası yaptık. 1955 Batman Belediyespor takımımızın yanı sıra diğer amatör kulüplerimize her yıl bir desteğimiz var. Batman’a gelen spor kulüplerini zaman zaman farklı programlarda ağırlıyoruz. Önümüzdeki ay bitmesini beklediğimiz kadın spor kompleksi 3.5 milyon TL’ye mal olacak. Bu tesisimizde spor salonundan yüzme havuzuna, fitness salonundan kafeteryasına kadar çok amaçlı spor eğitim merkezimiz olacak. Batman Belediyesi, sporun alt yapısına destek veriyor. 30 Mart seçimlerinde göreve tekrar geldikten sonra her mahalleye gençlik evi inşa edeceğiz. Gençlerimizi gençlik merkezlerinde toplayacağız. Gençlere yönelik her zaman desteğimiz olacak” dedi.

 

“SPORUN İÇİNDEN GELDİK”

Batman spor camiasını iyi bildiklerini belirten BDP İl Başkanı Serdar Atalay ise şunları söyledi: “Belediye Başkan adayımız sayın Sabri Özdemir ve bizimle beraber olan değerli meslektaşım Mehdi Öztüzün ile birlikte fırsat buldukça Batman sporunu da konuşuyoruz. Üçümüz de Batman Amatör liginde top koşturduk. Batman Amatör liginde şu anda top koşturan gençlerimizi de çok iyi anlıyoruz. Yöneticiler ile hocaların yaşadıkları sorunlar ortada. Batman tesisleşme yönünden dibe vurmuş. Gençlerin soyunma odalarının yetersizliğinden açık alanda üstlerini değiştirdiklerini sosyal medyadaki resimlerden de görüyoruz. Gençlerimiz slogan attıklarında hemen müdahale ediyorlar ama gençlerimiz spor tesisi istemesine rağmen nedense gereken yapılmıyor. Gerek partimiz gerekse de Başkanlarımız, Batman gençliği için her alanda mücadele ediyor.”

Editör: TE Bilişim