** Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Batman Başkanlığını hafta sonu ziyaret eden AK Parti Batman Belediye Başkan adayı Mehmet Emin Ekmen: “Sorunların 3’te 2’sinin çözülmesi için hep beraber çalışmalıyız ve Belediye’ye kazanmalıyız. Bizim dönemimizde Batman ilk kez sentetik çim sahalara ve ilçeler spor tesisleriyle buluştu” dedi.


SPOR TESİSLERİ TOKİ’YE VERİLMESİN”

AK Parti Batman Belediye Başkan adayı Mehmet Emin Ekmen, seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdürüyor. AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin’le birlikte ASKF’yi ziyaret eden Ekmen, Şube Başkanı Mahmut Akyol, Futbol İl Temsilcisi Abdulkadir Kardeş ile amatör takım yöneticileriyle görüştü. Ekmen, 20 amatör takıma forma desteği sağlamak için girişimlerde bulunduklarını söyledi. Mevcut şehir stadı ile spor salonunun da TOKİ’ye verilmemesi için Ekmen’den destek isteyen Akyol: “Eğer bu tesisler TOKİ’ye verilirse Batman sporunda büyük çöküş olur. Bu konuda gerek Maliye Bakanımız gerekse AK Parti teşkilatı, mevcut stadın ve spor salonunun TOKİ’ye verilmemesi için girişimlerde bulunmalıdır. Ayrıca amatör takımların desteklenmesi konusunda kurumlarımızın desteğini de bekliyoruz” dedi.

BATMAN’A 20 TAKIMLI LİG AZ”

Akyol’un taleplerini dinleyen AK Parti Belediye Başkan adayı Ekmen, milletvekilliği döneminde amatör takımların sentetik sahaya kavuştuğunu hatırlattı. Amatör ligde takım sayısını az bulduklarını belirten Ekmen; “Batman’da ilk kez sentetik sahalar bizim dönemimizde yapıldı. AK Parti döneminde ilçeler ilk kez spor tesislerine kavuştu. Batman sporunun birçok dalında liglere katılımını az buluyoruz. Örneğin amatör futbol liginde 20 kulübümüz var. Biz 30 Mart yerel seçimlerinde Belediye’yi aldığımız taktirde gerek liselerde gerekse mahallelerden takımların oluşması için destek verip tüm spor liglere katılım sayısını artırmayı planlıyoruz. Her mahalleye spor tesisi kazandıracağız. AK Parti’yi bir kez olsun Batmanlılar denemeli. Sorunların 3’te 2’sinin çözülmesi için hep beraber çalışmalıyız ve Belediye’ye kazanmalıyız. Belediye’yi aldığımız taktirde başta Esentepe’deki futbol sahası olmak üzere birçok alanı gözden geçirip spor tesislerini artıracağız” dedi. 

Editör: TE Bilişim