**Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, il yöneticileriyle birlikte spor faaliyetlerinde bulunan takımları ziyaret etti. Petrolspor idmanına da giden Bakan Şimşek’ten, kulüp başkanı Aydın Gülmez yeni tesisler için arsa istedi.

 

İLK ZİYARET PETROL’E

Beraberinde Vali Yılmaz Arslan, AK Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin, AK Parti Batman Belediye Başkan adayı Mehmet Emin Ekmen ile birlikte Petrolspor’u ziyaret eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kırmızı-Beyazlı ekibin yöneticilerini, teknik heyetini ve futbolcularını son haftalarda aldıkları başarılı sonuçlardan ötürü kutladı. Petrolspor’un yeni bir spor tesisine ihtiyaç duyduğunu belirten Kulüp Başkanı Aydın Gülmez: “TPAO’dan 3.5 yıllığına spor tesislerini kiraladık. Fakat yeni bir spor tesisine ihtiyacımız var. Esentepe’de daha önce Belediyespor’un kullandığı spor tesisinin bize verilmesini istiyoruz. Ayrıca Fenerbahçe  Spor Kulübü’nü tekrar Batman’da görmek istiyoruz” dedi. Vali Arslan ise “Biz Esentepe tesislerini otel için verdik. Raman’a doğru 100 dönümlük bir alana bakın” dedi. Bakan Şimşek de Fenerbahçe ile tekrar görüşeceklerini söyledi. Öte yandan Başkan Gülmez, Bakan Şimşek ve beraberindekilere futbolcuların imzaladığı futbol topu hediye etti.

 

GENÇ SPORCULARI DA UNUTMADILAR

TPAO ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ortak yürüttüğü spor branşlarına yönelik güreş, masa tenisi, atletizm ve diğer faaliyetleri Vali Arslan, TPAO Bölge Müdürü Gökhan Akın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aydın Ekinci ile birlikte ziyaret eden Bakan Şimşek, Batman’dan milli sporcuların çıkmasına sevindiklerini söyledi. Sporun altyapısının daha da gelişmesi için destek vermeye devam edeceklerini ifade eden Bakan Şimşek: ‘Batman’da yetenekli gençler var. Birçok spor dalında son yıllarda gelişim sağlandı. Spor tesislerine yönelik çalışmalarımız sürüyor. Yeni stad, kapalı yüzme havuzu ve 2 bin kişilik spor salonun ihalesi yapıldı. Spora desteğimiz sürecek” dedi. 

Editör: TE Bilişim