*Batman A grubu amatör ligin açılış maçında Eğitimspor-Demirspor’u 2-0 yenerken, Gercüş Bağlarspor güçlü rakibi Sağlıkspor’u Cengiz’in 37. dakikada attığı golle üç puan almayı başardı.
 
 
16 TAKIMLI AMATÖR LİG
 
16 takımlı Batman amatör ligi, hafta start aldı. 19 Mayıs sentetik sahadaki amatör maçları Vali Ahmet Turhan, Emniyet Müdürü Hasan Ali Bilim, Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamit Kanağı, ASKF Başkanı Mahmut Akyol ile bir grup taraftar topluluğu izledi. Amatördeki açılış maçında Eğitimspor- Demirspor’u 2-0’lık skorla geçerken, Gercüş Bağlarspor-Sağlıkspor’u 1-0’lık skorla devirdi. Ağalara üç puanı getiren golü 37. dakikada Cengiz kaydetti. Ekibinin antrenman eksiğinin olduğunu belirten Gercüş Bağlarspor antrenörü Mehmet Bakay, “İlk maçımızda iyi oynadık. Henüz yeni ekibiz, futbolcular arasındaki uyumsuzluk sorunumuz ilerideki haftalarda kalkacak. Önümüzdeki maçlara daha iyi hazırlanacağız. Üç puan aldığımız için sevinçliyiz. Futbolcularımı kutluyorum” dedi. Cumartesi günü oynanan amatör müsabakalarda alınan toplu sonuçlar şöyle: Eğitimspor-Demirspor: 2-0, Gercüş Bağlarspor-Sağlıkspor:1-0, Beşirispor-Karşıyaka: 4-0.
 
 
VALİ AMATÖR MAÇTA!
 
Batman amatör liginin start almasıyla birlikte Gercüş Bağlarspor-Sağlıkspor maçını Vali Ahmet Turhan ile futbolsever bazı il yöneticileri de ilgiyle izledi. Amatör takımlara her zaman destek olduklarını belirten Vali Ahmet Turhan, şöyle konuştu: “Amatör kulüplerimizin sorunlarının farkındayız. Bir nebzede olsa sorunlarını gidermek için malzeme yardımında bulunacağız. Her takımımıza 2 bin TL para yardımı dağıtacağız. Amatör kulüplerini önemsiyoruz. Batman’a 15 bin kişilik stad ile 2 bin kişilik kapalı spor sahası için projemiz hazır. Yer tespiti konusunda çalışmalarımız sürüyor.”
 
Editör: TE Bilişim