**Programda konuşan Belediye Eşbaşkanı Dr. Mehmet Demir: “5 Yıllık planlama sürecinde Batman’ın 5 farklı bölgesine birer spor kompleksi oluşturma hedefimiz var. İnşallah bu süreç içerisinde hepsini gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

4 BİN 790 KAYIT YAPILDI
Belediye’nin yaz spor kurslarından 4 Bin 790 çocuk, 11 ayrı dalda açılan kurslarda usta antrenörler nezaretinde spor yapıp yeteneklerini ortaya çıkaracak eğitimler alacak. Aydınkonak Spor Tesislerinde yapılan açılış programına Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Şehriban Aydın, Belediye Spor Müdürü Hamza Gülsever, kursiyerler ve aileleri katıldı.  Yüzme, basketbol, voleybol, muay thai, kort tenisi, atletizim, badminton, hentbol, güreş, futbol ve jimnastik olmak üzere 11 branşta yaz spor kursu eğitimi için Batman Belediye Yaz Spor Kurslarına toplamda 2540 erkek, 2250 kız kursiyer olmak üzere 4 bin 790 çocuk kayıt yaptırdı.

“5 FARKLI BÖLGEYE SPOR KOMPLEKSİ”
Programda konuşan Belediye Eş Başkanı Dr. Mehmet Demir: “Batman’da ileriki süreçte yaşamaktan zevk alacağınız, gurur duyacağınız, iftiharla, gururla ‘Biz Batmanlıyız’ diyebileceğiniz bir şehri yaratmak amacıyla gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Batman Belediyesi Spor Müdürlüğü ve 1955 Batman Belediyespor bünyesindeki sporcularımızın başarılarını gördükçe mutlu oluyor ve daha çok motive oluyoruz. Bizim dileğimiz size her türlü koşulu oluşturup şuana dek elde edilen başarıların üstünde başarılar kazanmanızı sağlayacak imkanlar sunmaktır. 5 Yıllık planlama sürecinde Batman’ın 5 farklı bölgesine birer spor kompleksi oluşturma hedefimiz var. İnşallah bu süreç içerisinde hepsini gerçekleştirmiş olacağız. Ne yazık ki Batman’da yeteri kadar yüzme havuzu ve tesis bulunmadığından dolayı çocuklarımız DSİ sulama kanalı ve Batman çayına girerek serinlemeye çalışmakta ve boğulma vakaları yaşanmaktadır. Çocuklarımızı bu dramatik durumdan kurtarmak her şeyden önce en büyük sorumluluktur. Buna karşı olan sorumluluğumuzu hissediyor ve bunu en kısa zamanda gidermeye çalışacağız” dedi.

“İŞBİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞMALIYIZ”
Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Batman’da var olan olimpik yüzme havuzunun bakım ve onarımı zamanında yapılmadığından dolayı insanlar yüzme ihtiyacını kanal ve göletlerde gidermek zorunda kalınca istenmeyen vakaların yaşanması kaçınılmaz oluyor. Umarım bundan sonraki süreçlerde ilgili kurum ve kuruluşlar kaynakların etkin, verimli ve yerinde kullanımı konusunda hassasiyet gösterir ve planlamalarını isabetli yaparak çalışmaları sezon öncesinde gerçekleştirirler. Bu alanlarda yapılması gereken iş çalışmalarda gerekli olan organizeyi sağlayarak işbirliği içerisinde çalışmaktır. Bütün kurum ve kuruluşların bu konuda daha hassas davranması en azından portatif ve mobil havuzlara ihtiyaç duyulmaması için daha itinalı davranması yerinde olacaktır.” Öte yandan konuşmaların ardından Belediye Eş Başkanları Dr. Demir ve Korkmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Şehriban Aydın, branşlarında başarı gösteren kursiyerlere ödüllerini vererek başarılı sporcuları tebrik ettiler. (Spor Servisi)

Editör: TE Bilişim