Elazığ Belediye ve lider Trabzon Düzyurt yenilgileri, teknik direktörün istifasıyla moralsiz çıktığı Antalya-Manavgat karşısındaki Batman Petrolspor, 13 kişiye karşı yine de kaybetmedi. Hatta son dakikalarda neredeyse mucizeyi gerçekleştirebilirdi Kırmızı-Beyazlılar…
Teknik Direktör Adnan Şentürk’ün istifasıyla Manavgat maçına iyi hazırlanmadığı her hallerinden belliydi Petrolspor’un… Defans ve orta saha tabiri caizse döküldü. Daha maçın ilk dakikalarında bulduğu golün üzerine yatmaya çalışan Kırmızı-Beyazlılar, ikinci yarıda bunun faturasını ağır ödedi. 48. Dakikada konuk ekip önce beraberliği, ardından da uyduruk bir penaltıyla öne geçen Manavgat, evinde bulmadığı ortamla istediği sonuca ulaşmıştı.
Kayseri bölgesinden Ömer Murat Ülger, komik bir penaltı kararını verdiğinde, ne Kırmızı-beyazlı futbolculardan ne de taraftarlardan bir tepki vardı. Manavgat’ın ‘12. Adamı’ gibi hareket eden ‘kara gömlekli’ hakem Ülger, kendisini yere bırakan, oyunu soğutan konuk takımın futbolcularına adeta nefes aldırıyordu. Antalyalı beş futbolcu, ikinci yarıda en azından 10 dakikalık süreyi çaldı, hakemin uzatma gösterdiği süre ise 4 dakikaydı.
Şayet Batman Petrol’ün defansı gününde olsaydı, Pazar günü skor Petrol’ün lehine olacaktı. Maçın son bölümlerindeki değişiklik, 3-1’lik skorla geriden gelen Kırmızı-beyazlılara hayat vermişti. 66. Dakikadan itibaren yanlış kararlar veren hakemi, oyunu soğutan konuk ekibin futbolcularını yuhalayacağına; başta yönetim ve futbolcularını ıslıklayan, yuhalayan bir grup futbolseveri anlamak güçtü…

Petrollü futbolcular, gol atıyor; küfür işitiyor, yuhalanıyor. Maç sonrasında da Kırmızı-beyazlı kafilenin aracı taşlanıyor.
3-1’den skoru 3-3’e getiren Petrollü futbolculara maçın son dakikalarında küçük bir moral belki de galibiyeti getirtecekti. Nedense o taraftar topluluğu, sanki konuk ekibin ekmeğine yağ sürdü.
Yazık çok yazık…
Pazar günü şayet bir moral, ciddi bir destek verilseydi Kırmızı-Beyazlılar, iki puandan olmayacaktı… Kısacası konuk ekip, 13 kişiyle oynadı… Petrolspor ise 11 kişiyle iki farkla geriden geldiği maçı en azından kaybetmedi.
Bir an önce bu takımın başına ciddi bir teknik direktör şart. Aksi taktirde çok daha vahim günler, bu ekibi bekliyor.
Bizden anımsatması…
Kalın sağlıcakla…

Editör: TE Bilişim