Bahar mevsimiyle birlikte hafta sonları pikniğe çıkanların sayısının arttığı Batman’da, uzmanlar uyarıda bulundu. Mangalda etleri yakmadan pişirmek sağlık açısından büyük önem taşıyor. Izgara pişirme şeklinin sağlık açısından önemli olduğunu belirten uzmanlar; “Mangalda etleri, ateşe fazla yaklaştırmadan ve yakmadan pişirilmesinde yarar var” dediler.

“KALP HASTALIĞI OLANLAR,
KIRMIZI ET’E DİKKAT ETMELİ”
Batman’daki kardiyoloji uzmanları, kalp rahatsızlığı bulunanların, piknikte tercih edilen kırmızı et’e dikkat etmesinin gerektiğine dikkat çekti. Uzmanlar, şöyle konuştular; “Kroner kalp hastaları, by-pass ameliyatı olan ve ilaç tedavisi gören kişiler pikniklerde dikkat etmeli. Kolesterol yüksekliği olanlar da diyete uymak zorunda.”

SAĞLIKLI PİŞİRME YÖNTEMİ
FIRIN VE HAŞLAMA…
Bütün uzmanlar et’in fırında ya da haşlama olarak pişirilmesinin en sağlıklı yöntem olduğu konusunda hem fikir. Uzmanların, pişirme tekniğiyle ilgili görüşleri şöyle; “Et’i fırında haşlama, ızgara veya sebzelerle tencerede pişirme şekilleri, tercih edilen yöntemler olmalıdır. Kırmızı eti mutlaka sebze, salata gibi oranı yüksek besinlerle bir arada tüketilmelidir.”


HASTALIKLI SAKATATLAR
KİST SALGININA YOL AÇABİLİR
Sakatatların ortaya atılması bazı hastalıklara da davetiye çıkarıyor. Sakatatların çevreye atılmamasına dikkat çeken bazı uzmanlar; “Hastalıklı ciğer ve diğer organlar uygun şekilde yok edilmez ve köpeklerin ulaşabileceği şekilde ortaya atılırsa bu durum kist hastalığının yayılması bakımından tehlike oluşturur” dediler.

Editör: TE Bilişim