**Kentte renkli seçim kampanyasını sürdüren muhtar adayları, seçime 38 gün kala açtıkları seçim büroları, dev döviz ve broşürlerle seçmenden destek istiyor. 10 metreyi aşkın dövizi apartmanlara asan Tilmerç TOKİ muhtar adayı Ali Değirmencioğlu; “Seçmenleri uyarıyorum; Beş dakika düşün, beş yıl pişman olma.”
10 METRELİK DEV DÖVİZ
Yerel seçime sayılı günler kala Batman’daki muhtar adayları kampanyalarını hızlandırdı. Tilmerç TOKİ mahalle muhtar adayı Ali Değirmencioğlu, 10 metreyi bulan döviz üzerine ‘Beş dakika düşün, beş yıl pişman olma” sloganıyla seçmenlerden destek istiyor. Doğup büyüdüğü mahallesinin tüm sorunlarının çözümü için Tilmerç TOKİ’nin yönetimine talipli olduğunu ifade eden Değirmencioğlu: “Yeni mahallemizin sorunlarının çözümü konusundaki duyarlılığı birçok semt sakinimiz biliyor. Seçmenin elini vicdanına bırakıp oy kullanması içinde uyarıyoruz. Tekrar hatırlatmakta yarar var; ‘beş dakika düşün, beş yıl pişman olma’ diye her seçmenime sesleniyorum. Mahalleyi iyi yönetmek için seçmenlerden bir kezliğine 30 Mart’ta sandıkta destek bekliyorum” dedi.



Çerçel;
“Çarşı hizmeti hak ediyor”
Çarşı mahalle muhtarı Cemal Çerçel, adını Çarşı’dan alan semtinin kalıcı hizmetlere imza atması için bir kez daha muhtarlığa talipli olduğunu söyledi. Eski Devrim ilkokulu yerine yapılan Mehmet Akif ilköğretim eğitim yuvasına bahçe kazandırılması için Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerini uyardıklarını belirten muhtar Çerçel; “Eski eğitim yuvası yerine yeni bir okul yapımı için hepimiz umutlandık ama sevincimiz kursağımızda kaldı. Çünkü yeni eğitim yuvasında bahçe alanı diye bir yer kalmıyor. Okul alanı etrafındaki bazı eski evlerin istimlak edilip bahçeye dönüştürülmesi talebinde bulunduk. 50 bin TL gibi bir rakama bile yöneticilerin yanaşmaması bizleri düşündürtüyor. Çarşı mahallesi de hizmeti hak ediyor. Gerek eğitim gerekse de diğer alanlardaki hizmetlerin eski mahalleye getirilmesi için mücadelemiz sürecek” dedi. 


“Meydan daha iyi olacak”
Meydan mahalle muhtar adaylarından Terzi Şerif Tileği, seçim kampanyasını daha çok Gülistan caddesi ve çevresinde sürdürüyor. Mahallede oturan semt sakinlerine yapacağı çalışmaları anlatan Tileği; “Batman’ın gözde mahallesi Meydan’a artık hizmet verme zamanı gelmiştir. Gülistan caddesi gibi çok önemli bir güzergahın geçtiği Meydan mahallesini canlandıracak, kentsel dönüşüm projelerinin uygulanacağı Meydan’da taziye evinden parka, yeşil alandan semt sakinlerinin dinlenebileceği banklara kadar bir dizi projeyi semt sakinlerine buluşturacağımdan seçmenlerimin endişesi olmasın. 30 Mart’ta seçmenlerin desteğiyle muhtarlık görevini en iyi şekilde yapacağım” diye konuştu.



Fatih’te Taşkın aday
Batman’ın gözde mahallerinden Fatih’te muhtar adaylarından Görgin Taşkın, seçmenlerden destek istedi. Fatih mahallesini gerçek hizmetlerle buluşturmak için muhtarlığa aday olduğunu ifade eden Taşkın, şöyle konuştu; “Fatih mahallesi ne yazık ki bugüne dek arzu ettiği hizmetlerle buluşmadı. Kalıcı hizmetler adına çalışmaların olmadığı Fatih’te muhtarlık görevine seçildiğim taktir de mahallemi arzu edilen hizmetlerle buluşturacağım. Taziye evi, semt pazarı ve farklı bir dizi projeyi daha Fatih’e kazandıracağım. Bir de seçmenin sorunlarına çözüm bulacak bir büroyu açacağım. Resmi kurum ve kuruluşlarla sürekli diyalog halinde olacağım. Tek amacım Fatih’e iyi hizmet vermektir.”



Çapar;
“Fatih’te güven tazeleyeceğim”
Fatih mahalle muhtarlığı görevini sürdüren Eşref Çapar, seçimde güven tazeleyeceğini söyledi. Mahalleye yaptığı hizmetlerin devamının geleceğini de belirten Çapar; “Seçmenlerin bana gösterdiği güvene layık olacağım. Bir süredir mahalleye kazandırdığımız hizmetlerin devamını getirmek için seçmenlerden destek bekliyorum. Her mahallede olduğu gibi elbette bizde de eksiklikler var. Taziye evi, halk evi ve yeni yeşil alanlara ihtiyaç var. Sorunsuz bir mahalle oluşturmak için seçmenlerin bir kez daha desteğini bekliyorum. 30 Mart’ta da güven tazeleyeceğimden kuşkum yok” dedi.



Çetinkaya
“Korik’te sorunlar diz boyu”
“Daha güzel bir semt için desteğinizi bekliyorum” sloganıyla Korik mahalle muhtarlığına aday olan Mehmet Salih Çetinkaya, yeni mahalle olan Korik’te sorunların diz boyu olduğunu söyledi. Muhtar adayı Çetinkaya, şöyle konuştu; “Korik mahallesinde altyapı sorunu küçümsenmeyecek bir boyuttadır. Yıllarca köy statüsündeki Korik, yatırım ve altyapı hizmetlerinde geri kaldı. Çamlıtepe mahallesinin bir bölümü de Korike bağlı durumda. Muhtarlık görevine seçildiğimde altyapı başta olmak üzere sorunların çözümü konusunda var gücümle çalışacağım. Yeni mahalle Korik’in sorunları dizboyu. Seçmenlerin kararına saygılıyım. Tercihlerini en iyi adaydan yana kullanacaklarından eminim. Amacım semtine iyi hizmet sunmaktır.”



Elçi;
“Şafak’a yakışır hizmetler gelecek”
Şafak mahalle muhtar adayı Hüseyin Elçi; “Şafak’a yakışır projeler üreteceğim” dedi. ‘Güzel bir mahalle için el-ele’ seçim kampanyasını haftalardır sürdüren Elçi; “Bu yarışta ipi göğüsleyeceğime inanıyorum. Önceki seçim kampanyasından da elde ettiğim tecrübelerimle yola çıktım. Taziye evi, semt pazarı, cadde-sokakların aydınlatma ulaşımından yeterli düzeyde yararlanmayan mahallenin sorunlarını çözeceğime söz veriyorum. Seçmen ziyaretlerinde mahalle sakinlerinin teveccühlerine layık olmaya çalışacağım. Seçmenlerimin desteğiyle göreve gelir gelmez Şafak’a yakışır projeler üreteceğim” diye konuştu. 


Ekinci;
“Meydan’ın ihmal edilen sorunlarını çözeceğim”
Batman’ın Meydan mahalle muhtar adaylarından Mehmet Şakir Ekinci, daha güzel bir mahalle için seçmenlerin desteğini beklediğini söyledi. Batman’ın Meydan mahallesinin yeterli hizmet almadığını da belirten Ekinci, şöyle konuştu; “Her şeyden önce yıllardır ihmal edilen mahallemizin sorunlarını el birliğiyle çözeceğiz. Alt yapı sorunlarımız başta olmak üzere mahallemizde olmayan çocuk parkı, sağlık ocağı, taziye evi ve halk evlerini kazandırmak için çaba göstereceğim. Muhtarlık görevine seçildiğim taktirde vaatlerimi bir bir yerine getireceğim. Daha güzel bir mahalle için Meydan mahallesindeki seçmenlerimin desteğini istiyorum.”

Editör: TE Bilişim