-Salonda Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun posterleri ile çok sayıda dövizlerin asılı olduğu gözlendi.

-Saat 14.00’da gelmesi gereken Başbakan Davutoğlu, 2 saat rötarla saat 16.00’da salona girebildi. Salona ilk olarak Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, daha sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sevgi gösterileri eşliğinde salona girerek yerine oturdu.

 

-Başbakan Davutoğlu, alkış ve tezahüratlarla girdiği salonda, yaklaşık 5 dakika salondakileri selamlayarak sevgi gösterisinde bulundu. Davutoğlu, oturduğu yerden istek üzerine yine ayağa kalkarak tribünlerde oturanları ikinci kez selamladı.

-Sunucu, salonda Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mihdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım Batman Koordinatörü Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Siirt Milletvkili Afif Demirkıran, Osman Ören, Bayburt, Mardin, Uşak, Van, Niğde, Artvin, Bolu, Bingöl, Zonguldak'tan onlarca eski ve yeni milletvekillerinin isimlerini okudu.

 

-Katılımcılar anons yapılırken yaşlı bir vatandaş, seslenerek, Başbakan Davutoğlu'nun yanına gitmek istediğini söyledi. Görevlilerin araya girmesiyle adı öğrenilemeyen yaşlı vatandaş, Başbakan Davutoğlu'nun yanına oturdu.

 

-Batman Petrolspor atkısını boynuna asarak platforma çıkan Başbakan Davutoğlu’na, Rojin’in söylediği Kürtçe şarkılar eşliğinde salonda bulunanlar tarafından dakikalarca sevgi gösterilerinde bulunuldu.

 

- Başbakan Davutoğlu’nun konuşması, salonda bulunanların “Vur vur inlesin, Pensilvanya dinlesin” tezahüratlarıyla kesildi. Bunun üzerine Başbakan Davutoğlu, “İçerdeki hainler, dışarıdaki hainler de dinleyecek. Batman’ın her bir köşesine selam olsun” karşılığını verdi.

-Başbakan Davutoğlu’nun konuşması zaman zaman salonda bulunanların yaptığı tezahüratlarla kesildi. Salondakiler “Türk-Kürt kardeştir, ayırım yapan kalleştir” tezahüratı yapınca Başbakan Davutoğlu, “Kürt Türk ayırımı yapan ve paralel yapı kalleştir” demesi salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı.

 

-Yine salondakilerin, “Başbakan Ahmet barış sana emanet” sloganlarına karşılık Başbakan Davutoğlu, “Başım üstüne. Barış hepimize emanet” karşılığını verdi.

 

Editör: TE Bilişim