**600 Muhtar adayının talipli olduğu Batman’ın 42 mahallesinin yönetimine yeni muhtar adayları seçildi. Seçim kampanyasında yerel gazetelere verdikleri ilginç açıklamalarıyla gündeme gelen bazı muhtar adayları; “Bize oy veren, vermeyen tüm seçmenlere teşekkür ediyoruz. En azından seçmeni sandık başına getirmeyi başardık” dediler.

OYLARIYLA REKOR KIRDI

Batman’ın büyük mahallerinden Belde semtinin muhtarlığını yapan Nuri Altun, ezici oyla tekrar seçilmenin sevincini yaşadı. Belde sakinlerinin seçim kampanyasıyla sandıkta kendisine gösterdiği ilgi ve alakaya teşekkür borçlu olduğunu belirten Altun, şöyle konuştu; “İkinci dönemde büyük bir desteğini aldığım mahalle sakinlerine minnettarım. Beş yıl süreyle verdiğimiz hizmetlerin devamı için bana bir kez daha yetki veren Belde sakinlerinin güvenine layık olacağım. 30 Mart seçimlerinde güzel bir sonuç almamızda emeği geçen aza arkadaşlarım başta olmak üzere Belde’de oturan oy veren, vermeyen seçmenlere şükranlarımı sunuyorum. Tek hedefimiz var; o da Belde’ye kalıcı ve örnek hizmetler kazandırmaktır. Yeni dönemde de Belde’yi örnek projelerle buluşturacağımızdan kimsenin endişesi olmasın.”


Tezdiğ,

Kültür görevini yaptı, sıra bizde”

Kültür mahalle muhtarlığını 800 oy farkıyla kazanan İlyas Tezdiğ, semt sakinlerinin görevini yaptığına dikkat çekti. Kültür’de değişimin 2014 Mart yerel seçiminde gerçekleştiğini belirten genç muhtar Tezdiğ; “Yıllardır oturduğum mahallemin sorunlarının çözümü konusunda seçmenlere verdiğim vaatleri yerine getireceğim. Pazar günkü seçimde bana büyük destek veren semt sakinlerine minnettarım. Büyük bir oy farkıyla beni bu göreve getirenlere büromu mesai demeden açık tutacağım. Resmi kurumların adresi olan Kültür’ü beklediği hizmetlerle buluşturmak için de sürekli yerel yönetimle diyalog içinde olacağız. Kültür mahallesindeki semt sakinleri, görevini yaptı. Şimdi artık sıra bizde” diye konuştu.



Kurt;

Sağlık hizmetlerle buluşacak”

Sağlık mahalle muhtarlığına yeniden seçilen Mahmut Kurt, semt sakinlerine teşekkür etti. Batman’ın eski mahalleri arasında yer alan Sağlık’ın yeni dönemde kalıcı hizmetlerle bulaşacağını ifade eden Kurt, şunları söyledi; “Yeni dönemde Sağlık semtinin gereksinim duyduğu hizmetleri getireceğiz. Seçimde bir kez daha bana destek veren ve eski görevime onay veren tüm Sağlık mahallesi oturanlarına teşekkür ediyorum. Amacım mahalleme yeni ve kalıcı hizmetler getirmektir. Yerel yönetimle diyalog halinde olup arzu edilen hizmetleri Sağlık’a getireceğiz.”



Kolaldıran;

Çekişmeli bir seçim geride kaldı”

19 Mayıs mahalle muhtarlığına üçüncü dönem seçilen Mehmet Kolaldıran, 30 Mart’taki seçimin çekişmeli geçtiğini söyledi. Mahalle sakinlerinin kendisine gösterdiği ilgi ve alakayı unutmayacağını belirten Kolaldıran; “Önceki seçimlere göre çekişmeli bir seçimle buluştuk. En yakın rakibime 600 oy gibi bir fark attık. Mahallemizde bir de kadın muhtar adayı seçimde yarıştığı 19 Mayıs’ta, bir kez daha bu önemli görevi bize layık gören semt sakinlerine teşekkür ediyorum. Centilmence bir seçim geride kaldı. Oy veren, vermeyen tüm 19 Mayıs mahalle sakinlerine eşit hizmet vereceğimizden kimsenin endişesi olmasın” dedi.



Kadın adayı Acet,

Önemli olan yarışmaktı”

Batman’ın 19 Mayıs kadın muhtar adaylarından Aynur Acet, önemli olan seçimde yarışmak olduğunu belirtti. Pazar günkü yerel seçimde diğer muhtar adaylarıyla muhtarlık görevine talipli olan Girişimci kadın aday Aynur Acet, 160 seçmenin desteğini aldı. Kazanmaktan çok mücadeleyi ön planda tuttuğunu belirten Acet; “Önemli olan yarışmaktı. İlk kez aday olduğum 19 Mayıs’ta, kadın seçmenlerin desteğini aldığıma inanıyorum. Eğer seçim kampanyamı önceden başlatsaydım, çok daha iyi sonuç elde ederdim. Yine de önemli olan yarışmaktı. 19 Mayıs seçmenlerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Değirmencioğlu;

Seçmenlere kırgın değilim”

TOKİ-Tilmerç mahalle muhtar adaylarından Ali Değirmencioğlu, seçimde yarışı kaybetmeyi aklının ucundan bile geçirmediğini söyledi. Pazar günü yapılan seçimde göreve seçilen muhtarın beldenin gereksinim duyduğu hizmetlere yönelmesinin gerektiğini de anımsatan Değirmencioğlu, şunları anlattı; “Mahallelerin yönetimi için de çok önemli olan bir seçimi atlattık. Yaklaşık dört aydır aza arkadaşlarımla yürüttüğüm kampanyada mahalle sakinlerinin ilgi ve alakası bize yetti. Seçmenlerin sıcak ilgisi ve evlerinde bizi ağırlamalarını hiçbir şeye değişmem. Her şey seçilmek değil. Önemli olan seçmenlerin takdirini almaktır. Elbette kazanıp doğup büyüdüğüm Tilmerç’e daha fazla hizmet etmeyi düşünüyordum. Kısmet başka bir adaya nasip oldu. Yine de Tilmerç mahallesinin sakinlerinin tercihlerine saygılıyım. Mahallenin sorunlarının çözümü için bana düşen göreve hazırım.”

Editör: TE Bilişim