GÖNÜL, ADAY ADAYI
2005 Yılında Demokratik Toplum Hareketi koordinasyonunda görev aldıktan sonra beş yıl süreyle Özgür Gündem Gazetesinde çalışan Mehmet Gönül, HDP Batman Milletvekili aday adayı oldu. İlk kez Milletvekilliğine aday adayı olduğunu anımsatan Gönül; “Partimizin baraj sorunu olmadığı 7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkacak. Tüm aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Kürt özgürlük hareketinden gelen biriyim. Tatlı bir yarış olacak” dedi.


KANGÜL; “ADAYLARIMIZ BİRER DEĞERDİR”
Halkların Demokrasi Partisi Batman Milletvekilli aday adayı olan Önder Kangül, aday sayısının arttığı HDP’de aday adayların birer renk ve değer olduğunu kaydetti. Önceki gün HDP seçim komisyonuna adaylık başvurusunu yapan Kangül, şunları söyledi; “Sıcak sürecin üzerimize yüklediği ağır bir sorumluluk var. Bu ağır yüke Batman üzerinden cevap olmak istedim. Bu bir yarıştır. Tüm aday adayı arkadaşlar bizim için bir değerdir. HDP fikri herkesimden kabul görmesi beni gelecek için daha da umutlandırdı.”


“BARAJLARI AŞACAĞIZ”
Yaşam Boyu Engellileri Koruma ve Spor Derneği Genel Sekreteri Mustafa Yeşil, TBMM’de 550 Vekilden 3’ünün engelli olmasına dikkat çekti. Türkiye’de nüfusun yüzde 12’sini oluşturan engellilerin Belediye Meclis üyeliği ile TBMM’de artmasının gerektiğine işaret eden Yeşil, sözlerini şöyle sürdürdü; “Farklılıklara saygı gösterilmesi ve engelliliği insan çeşitliliğiyle insanın bir parçası olarak kabul edilmesi gerekir. Engellilerin siyasal yaşama katılması gerekiyor.”  

 

Editör: TE Bilişim