** Başkan aday adaylığının son gününde BDP’de yoğun tempo yaşandı. BDP’li yöneticiler bir taraftan başvuruları aldı, bir taraftan da aday adaylarını mülakata tabi tuttu…

SON GÜN BAŞVURULARI
Barış ve Demokrasi Partisi’nde Belediye Başkanlığı aday adaylığının son gününde sayı arttı. Hasan Sencar, Hürriyet Kaytar, Selim Aratemur, M.Şafi Ekinci, İdris Ekmen, Sabri Özdemir, Rıfat Bayam, Kazım Ataç, Mehmet Demir, Eyüp Şahin, Dr. Hakkı İpek ile M.Beşir Erol'un, Batman Belediye Başkan aday adaylığına müracaatlarının ardından dün de yeni başvurular oldu. Petrol-İş Şube Başkanı Mustafa Tekik ve SES Genel Sekreteri Mehmet Sıddık Akın aday adaylıklarını açıkladı. Hareketli günün yaşandığı BDP il teşkilatında PM üyesi Nezir Gülcan, bazı aday adayları mülakata tabi tuttu. Eğitimci-yazar M.Şafi Ekinci, yaklaşık 1 saat süreyle mülakattan geçti. Tüm aday adaylarını mülakata tabi tuttuklarını söyleyen PM üyesi Gülcan; “Hem aday adaylarımızın özgeçmişini hem de projelerini dinliyoruz. Önümüzdeki günlerde aday adaylarımız için de ön seçime yönelik çalışmalarımızı da duyuracağız” dedi.

BDP BALPINAR’DA 5 ADAY ADAYI

Balpınar beldesinde BDP’den belediye başkan aday adaylığına müracaat edenlerin sayısı da 5’e yükseldi. Naif Ayvaz, Eşref Sarıgül, Mehmet Altuntaş ve Zahir Ekmiş’in ardından dün de Belediye İkmal Müdürlüğü’nde görev yapan Cemal Gürsel aday adaylığı müracaatında bulundu. 22 Yıl süreyle yerel yönetimde destek hizmetleri biriminde görev yaptığını ifade eden Gürsel, şöyle konuştu; “Balpınar beldesinde tekrar yerel yönetimi partimize kazandırmak ve Batman’a en yakın konumundaki beldeye örnek projeler gerçekleştirmek için aday adayı oldum.”

BİZİ DE UNUTMASINLAR”
Batman Engelliler Derneği üyesi 33 yaşındaki Mustafa Yeşil, BDP’den Batman Belediye Meclis üyeliği aday adaylığı başvurusunda bulundu. Engellilerin de yerel yönetimde söz sahibi olmak istediğini ifade eden Yeşil; “Dernek adına belediye meclis üyeliğine önerildim. Engellilerin de yerel yönetimde söz sahibi olması için meclis üyeliğine resmen adaylığımı bıraktım. Amacım engellilerin de siyaset içinde yer bulmasıdır. Aktif siyasette yer almaya hazırlanan engellilerin de temsilcisinin yerel yönetimde yeni dönemde olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim