* Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yatak kapasitesinin 125'ten 193'e yükseldi. Hastane yöneticisi Uzman Dr. Halit Demir, "Yatak sayısının artırılması için luzümsüz idareci odalarını kaldırdık" dedi.

YATAK SAYISI 2 KATINA ÇIKIYOR

1968 Yılından beri Batman'a hizmet veren Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde yatak kapasitesi 125'ten 193'e çıktı. Son iki ayda yatak kapasitesinin artırılması için başlattıkları çalışmaların sürdüğünü ifade eden hastane yöneticisi Uzm. Halit Demir, "İdari bölümde toplamda 9 oda, yatan hasta tedavi odasına dönüştürüldü. Ayrıca acil yatak kapasite sayımız da 16'dan 31'e yükseldi. Hastanemizde toplam yatak kapasitesi 193'ü buldu. Bu sayının iki katına çıkması için de çalışmalarımız sürüyor. Kendi makam odamı dahi yatan hasta tedavi odasına dönüştürmek istiyorum" diye konuştu.



LOJMANLAR İDARE'YE

Hastane bahçesindeki beş katlı lojmanların Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinin çabasıyla idari bölümüne de verildiğini anımsatan hastane yöneticisi Dr. Demir sözlerini şöyle sürdürdü; "Hastane bahçesindeki lojmanlar, yakın bir sürede idare binasına dönüştürülecek. Hastane bölümü ise tamamen ayakta ve yatan hastalara hizmet verecek. İdare ile hastane bölümü birbirinden ayrılacak. Pratisyen 10 doktor ataması da yapıldı. Ayrıca hastanemize çocuk ergen ruh sağlığı psikiyatri uzmanı Enver Üneş atandı. Bir de yeni doğan bakım uzmanı Şenay Coşkun'un ataması yapıldı. Yeni atamalarla hastanemiz rahat nefes alacak."

Editör: TE Bilişim