SOKAKIN NABZI

Hasan Sağır: “OHAL uygulaması her şeyden önce eski sıkıntıları bir daha getirmez. Artık 90’lı yıllardaki gibi bir uygulama olacağını sanmıyorum. Yeni süreci beklemek lazım. Tüm ülke için geçerli olacak OHAL’in, eski OHAL gibi olmayacağı bir gerçek.”

İhsan Şahin: “Zaten bu bölge uzun süre OHAL yaşadı. Alıştığımız bir uygulama. Bizim için pek bir sorun olmaz. Bölgemiz OHAL’e yabancı değil. Batı illeri düşünsün.”

Celil İşyer: “Bu hal, eski OHAL’e benzemeyecek. Alıştığımız bir uygulamaya şimdilik bir şey dememiz erken olacak. Daha çok güvenliği kapsayan bir hal olacak.”

Celal Oba: “Geçmişte yaşadığımız süreçleri bir biz biliriz. Sıkıyönetim ve OHAL’le yetişen bir kuşağız. Ömrümüzün yarısı böyle süreçlerle geçti. Zaten olağanüstü bir hal durumundayız. Yeni dönemde valilerin yetkileri artacak. Belki de bu bölge için yararlı olacak.”

Tahir İlhan: “Yıllarca böyle uygulamalar içinde yaşayan bir toplum olduk. Bizim için değişen bir şey yok. Bu da operasyonların bir devamı gibi olacak. İnşallah barışa ve çözüme yönelik bir süreç olur.”

Abdurrahman Dayan: “Bu coğrafya zaten OHAL ve sıkıyönetim uygulamalarla hep karşılaştı. Bölgede 2000’li yıllarda kaldırılan OHAL’i dün gibi hatırlıyoruz. Bölgemiz gibi artık batı illeri de bu uygulamanın içinde olacak.”

Fahrettin Demirel: “İktidarın önemli bir operasyon ayağı olarak değerlendiriyorum. Bu uygulamanın demokrasiye zarar vereceğine inanmıyorum. Bekleyip göreceğiz.”

Münir Yıldırım: “Yıllardır OHAL uygulamasına tanığız. 2-3 ay sürecek OHAL uygulamasının büyük bir soruna yol açacağını sanmıyorum.”

Editör: TE Bilişim