**Batman Havalimanı’nda ayda 40 bin yolcu, iç hatlardan ulaşım sağlıyor. Ankara’ya ikinci uçak seferi ile Antalya ve İzmir seferleri için de çalışmaların son aşamaya geldiğini belirten Batman Havalimanı Müdürü Erol Yılmaz: “Havalimanımızda bu yıl Umre seferleri de düzenli yapıldı” dedi.

EN GÜVENLİ HAVALİMANLARINDAN
Sisli havalarda uçakların düzenli sefer yapabilmesi için ILS cihazının da tam sistemle çalıştığı Batman Havalimanı, Türkiye’nin en güvenli havalimanları arasında yer alıyor. Ayda 40 Bin yolcunun Batman Havalimanı’ndan seyahat ettiğini belirten Havalimanı Müdürü Erol Yılmaz: “Ankara’ya ikinci sefer ile Antalya ve İzmir seferlerinin yeniden yapılması konusunda çalışmalar son aşamaya geldi. Havalimanımızda yer yok. Çoğu yolcumuz Diyarbakır’dan uçmak zorunda kalıyor” diye konuştu.


DÖRT DÖRTLÜK APRON
Birçok havalimanında olmayan araç-gereçin Batman’a kazandırıldığını da belirten Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milletvekilimiz sayın Ataullah Hamidi’nin girişimleriyle limanımıza kısa sürede yeni seferlerin eklenmesini bekliyoruz. 8x8 ithal yeni itfaiye araçları havalimanımıza geldi. Tek eksiğimiz mevcut seferlerin artırılmaması. Yolcularımızın çoğu komşu il Diyarbakır’dan seyahat etmek zorunda kalıyor. Bu yıl Umre seferlerinin de düzenli yapıldığı limanlardan biri olduk. Hedefimiz aylık 40 bin yolcu sayısını yeni seferlerle birlikte 50 bine çıkarmaktır.” 

Editör: TE Bilişim