* Denizli Gamateks tekstil firmasının açtığı tekstil atölyesinin yanısıra iplik fabrikası için OSB'de 80 dönüm daha arsa tahsis edildi. Yatırımcıya tam destek verdiklerini belirten Vali Azmi Çelik, "Farklı sektöre yönelen her yatırımcıya kapılarımızı sonuna kadar açtık" dedi.

 

OSB'YE İPLİK FABRİKASI

 

Denizli'deki tekstil sektörünün öncü markalarından Gamateks'in kurmayı planladığı iplik fabrikası için OSB, 80 dönüm arsa tahsis etti. Yatırımcılara her türlü kolaylığı sağladıklarını ifade eden Vali Azmi Çelik, "Son aylarda yatırım üssüne dönüşen Batman Organize Sanayi Bölgesi'nde ciddi yatırıma yönelen her yatırımcıya tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Kısa süre önce Gamateks tekstilin açtığı tekstil atölyesi bitişiğindeki 80 dönümü de bu firmaya iplik fabrikası için tahsis ettik. Yatırımcıların arsa talebiyle karşılaşıyoruz. Yatırımcıya güvenli bir bölge imkanı sunuyoruz" diye konuştu.

 

"YATIRIMCI ZARAR GÖRMEDİ"

 

6-8 Ekim olaylarında Batman'da tek bir yatırımcının hasarının da söz konusu olmadığını anımsatan Vali Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü; "Batman'da güzel bir ortam var. İki ay önce yaşanan olaylarda yatırımcının bir hasarı söz konusu olmadı. Burada yatırımcılara her türlü olanağı tanıyoruz. Önümüzdeki günlerde Batman OSB'de bazı tesislerin açılışı yapılacak. Ciddi yatırımcıya neden destek vermeyelim."

 

İPLİK FABRİKASI SENEYE

 

Gamateks Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aydınlı, önümüzdeki yıl bin kişinin çalışacağı iplik fabrikasının temelini atacaklarını söyledi. Arsa tahsisinde emeği geçen başta Vali Azmi Çelik ve OSB yönetimine teşekkür eden Aydınlı, "Çözüm süreci bizi Batman'a yakınlaştırmıştı. İlk etapta 300 kişinin çalışacağı tekstil atölyesini açtık, şimdi de hedefimiz 2015'te iplik fabrikasını kurmak. Ayrıca gıdaya yönelik de yatırım planlıyoruz. İplik fabrikası tamamlandığında bin kişiye istihdam alanı yaratılacak" dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim