** Batman Belediyesi, HDP ve DBP öncülüğünde bir yıl önce başlatılan Şengal ve Kobanê halkıyla dayanışma ve yardım kampanyası devam ediyor.

 

** Kampanya kapsamında sürdürülen yardım çalışmalarında son olarak Batman halkı ve gönüllülerin katkılarıyla hazırlanan 2 tır yaşam malzemesi daha Kobanê halkına ulaştırılmak üzere yola çıktı.

 

2 TIR YOLA ÇIKTI

Ramazan ayında “Fitre ve zekatımız Kobanê halkına” kampanyasıyla sürdürülen yardım çalışmaları, Ramazan ayından sonra da Belediye Eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel’in yaptığı duyarlılık çağrıları ve gönüllülerin sürdürdüğü çok yönlü çalışmalarla kampanyanın kesintisiz bir şekilde devam etmesini sağlıyor. Batman Belediyesi önünde kurulan yardım çadırına Batman halkı, Kobanê’ye ulaştırmak amacıyla yardım paketleri taşırken, daha önceden tespit edilen acil ihtiyaçlar listesi çerçevesinde toplanan bu yardımlar belli aralıklarla yardım araçlarına yüklenerek Kobanê halkına ulaştırılıyor. Yürütülen kampanya çerçevesinde son olarak toplanan 2 tır yaşam malzemesi, yardım çadırı koordinasyon görevlileri ve gönüllüler tarafından araçlara yüklenerek Kobanê’ye ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.


DESTEK ÇAĞRISI

Araçlar yola çıkmadan önce kısa bir açıklama yapan Eşbaşkanlar Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, yardım kampanyanın kesintisiz bir şekilde devam edeceğini dile getirerek, Batman halkına yadımlarını sürdürmeleri çağrısında bulundu. Rojava halkının özellikle de Kobanê halkının yaşadığı yıkımın ve oluşan tahribatın zaman alacağını dile getiren Eşbaşkanlar Özdemir ve Akel: “Oradaki yurttaşlarımızın bozulan yaşam alanlarını yeniden tesis edip günlük hayatlarını idame edecek bir aşamaya ulaşana kadar bizim yardımlarımıza ihtiyaçları olacak. Bütün halkımız bu bilinçle gücü oranında sürdürdüğümüz kampanyaya destek olmaları bu yüzden çok önemli. Halkımızın bugüne kadar gösterdiği fedakarlık gerçekten de çok anlamlı, aynı duyarlıkla bundan böyle de bu yardımlarını sürdüreceklerine olan inancımızı koruyoruz. Her yurttaşımız elinden ne geliyorsa bu kampanyaya katkı sunmalıdır” dediler.

Editör: TE Bilişim