**Ted Koleji’nin etkinliklerine katılan TP Genel Müdürü Besim Şişman, yılsonuna kadar Türkiye Petrollerini yeniden yapılandırılacağını söyledi.

** Batman, Adıyaman ve Trakya Bölge Müdürlüklerinden toplam 1000 işçinin TPİC’e kaydırılacağını belirten Şişman; “Personel, özlük haklarıyla birlikte TPİC’e geçecek” dedi.

“TP’NİN HEDEFİ; ÜRETİM”
TED Batman Koleji’nin etkinliklerine katılan Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Besim Şişman, Türkiye Petrolleri’nin yıl sonuna kadar yapılandırılacağını kaydetti. Sondaj ve Sismik gibi bazı hizmet servislerinin, TPİC’e devredileceğini belirten Genel Müdür Şişman; “Söz konusu servisleri TPİC yapsın istiyoruz. Çalışmayan birileri varsa, onlar düşünsün. At yarışı oynayanlar varsa, onlar kaygı duysun. Bu şirket daha önce de petrole odaklanan bir yapı içindeydi. Biz Türkiye Petrolleri’nin daha çok üretimle ilgilenmesinden yanayız. TPİC’in altyapı çalışmaları sürüyor. Yıl sonuna kadar Batman, Adıyaman ve Trakya Bölge Müdürlükleri’nde çalışan 5000’e yakın personellerimizden 1000’i özlük haklarıyla birlikte TPİC’e geçiş yapacak” diye konuştu.
“DÖNÜŞÜME İHTİYACIMIZ VAR”
Genel Müdür Şişman, sözlerini şöyle sürdürdü; “Türkiye Petrolleri’ni küçültme gibi bir düşüncemiz yok. Bu projeyi Petrol-İş Sendikası Genel Başkanlığına da açtık. Ortada bilgi kirliliği var. Batman ile Adıyaman’da 1500’er personelimiz var. Trakya ve Ankara’da 2000’e yakın personele sahip şirketiz. Batman Bölge Müdürlüğü’nde 230 kapsamdışı personel de etkilenecek. Biz, Mack aracıyla uğraşmak istemiyoruz. Bu işi Batmanlılar yapsın. Dönüşüme ihtiyacımız var. Bu çalışmaları yıl sonuna kadar tamamlayacağız.”



“TPIC’TE ÇALIŞANLARIN DÖNMESİNİ İSTERİM”
Daha önce de TPIC’te çalışıp iş akitleri fesh edilen işçilerin de işlerine dönmesini istediğini belirten Şişman: “TPIC’te daha önce çalışanların durumunu net bir şekilde bilmiyorum ama o emekçilerin işlerine dönmesinden yanayım. TPIC de sendikaya üye olacak. Türkiye Petrolleri’nden TPIC’e geçiş yapacaklar rahat olsun. Tüm özlük haklarını alacaklar. 2017’de daha çok denizde arama çalışmalarımız olacak. Enerji Bakanlığı’nın ödeneğini bekliyoruz. Bölgede de petrol arama çalışmalarımız artırılacak” dedi.

“BİR YILDA 11 BİN TON HİBE ASFALT”
Batman’a bir yılda 11 bin ton asfaltı hibe verdiklerini de kaydeden TP Genel Müdürü Şişman, son 1 ayda ise 5 bin ton asfalt hibe ettiklerini belirtti. Şişman, şöyle konuştu: “Yıl içinde Batman’a hibe asfalt konusunda üzerimize düşeni yaptık. Hibe asfaltla yaklaşık 100 kilometrelik bir asfalt serimi yapıldı. Asfaltlanan yolları gördük, mutlu olduk. Batman bölgesini önemsiyoruz. Eğitime yönelik yardımlarımızda Sakarya ilköğretim okulu ile bazı eğitim yuvalarındaki dargelirli çocuklara da okul malzemesi yardımında bulunmayı bir görev bildik.” (Reşat Yiğiz)


Editör: TE Bilişim