** Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, Türkiye Petrolleri’nin küçülmesi halinde eylemlere yöneleceklerini söyledi. Kaygusuz; 

“Böyle bir süreç gelişirse yeniden eylemlere başlarız. Özelleştirmeyi kabul etmediğimizi aylardır söylüyoruz” dedi.
“TÜRKİYE PETROLLERİ PARÇALANMAMALI”
Yeni bir özelleştirme süreciyle karşı karşıya kalan ve geçen hafta iş bırakan TP işçileri, olası bir sürece karşı yeni eylemlere hazırlanıyor. Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, şöyle konuştu; “Özelleştirmeler olmadan önce petrol sektöründe entegre bir yapı vardı. Tüpraş, İpragaz, BOTAŞ ve Türkiye Petrolleri, bir bütünken, parçalanmaya başlandı. İpragaz, Petrol Ofisi ve Tüpraş gibi önemli kuruluşlar ayrılarak özelleştirildi. BOTAŞ kamu da olmasına rağmen taşeron bir özelleştirme ile yapılandırıldı. Şimdi de TPİC’i, Türkiye Petrollerinden ayırdılar, BOTAŞ’a bağladılar. Ancak kamu kuruluşu niteliği yok.”

“TPİC’İN, TP İLE SÖZLMEŞMESİ FESHEDİLDİ”
Kaygusuz, şöyle devam etti; “TPİC’in Türkiye Petrolleri ile tüm sözleşmeleri feshedildi. Bu durumun ardından 800 işçi bir maille iş akitleri fesh edildi. Şimdi durum daha da farklı boyutlara ulaştırılmak isteniliyor. Türkiye Petrolleri parçalamaya yönelik girişimlere ‘dur’ denilmesi gerekiyor. Yeniden TPİC’in de özelleştirilmesinin önü açılacak. Biz Türkiye Petrolleri bünyesinde tek elden yöneltilen bir kurum haline gelmesinden yanayız. Küçültülmesi, özelleştirilmesi kabul edilemez. Binlerce emekçi işsiz kalacak ve haklarından mahrum olacak. Şu an Enerji Bakanlığı’nın takınacağı tutumu bekliyoruz. Eğer böyle bir sürece tam anlamıyla gidilmek istenilirse çok güçlü eylemleri hayata geçireceğiz.”

Editör: TE Bilişim