* Batman'ın Bağlar mahallesinde yaşamını sürdüren 92 yaşındaki Ferman Sili, 1936 yılında ailesiyle yerleştiği Balıkesir Balya-Erciler köyündeki yaşamı ile dönüş hikayesini Batman Çağdaş'a anlattı.

"TORUNUMUN TORUNUNU GÖRDÜM"

1936 Yılında Batman'ın Sason ile Kozluk ilçesi arasındaki Akçakışla köyünden Balıkesir'e zorunlu olarak giden 92 yaşındaki Ferman Sili, gurbette geçirdiği 13 yılının hikayesini anlattı. 1947 Yılına kadar Balıkesir Balya-Erciler köyünde anne ve babasıyla mutlu bir yaşam sürdürdüğünü söyleyen 92 yaşındaki Sili; “İlk ve ortaokulunu Balıkesir'de okudum. 9 Yaşındayken Balya'ya gelen Mustafa Kemal Atatürk, toplu sünnet törenine katıldı. Kirvemiz de Atatürk olmuştu. Hiç unutmuyorum, Atatürk bizlere güzel bir konuşma yaptı. O konuşmaya tanık olan annem ve babam da bir süre önce Hakk’ın rahmetine kavuştu. Allah'a şükür sağlığım yerinde. Torunumun torununu görmek bana nasip oldu. Balıkesir'den 1947 yılından döndük. Kozluk'un Akçakışla köyüne döndüm ama son 30 yıldır da Batman'da yaşıyorum” dedi.

“TEK ÜZÜNTÜM ESKİ ARKADAŞLARIMIN OLMAYIŞI”

4'ü Kız toplam 8 çocuğumdan tam 80 torunu olduğunu kaydeden Ferman Sili, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ailem o kadar genişledi ki, İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde torunlarım var. Evim Batman'da ama bir ayağım da İstanbul ve diğer şehirlerde. Çocuklarımı büyüttüm, işe yerleşip iş sahibi oldular. Torunlarımın İstanbul'da marketleri de var. Yokluktan bolluk günleri de gördük. Uzun süre yaşamanın sırrını her zaman çalışmak olduğunu söylüyorum. Bir de organik ürünleri tercih etmek gerekiyor. Tek üzüntü kaynağım eski arkadaşlarımı görmemek. Yakın çevremde yaşı 90'ı bulan çok az kişi kaldı.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim