“Tertiplenmiş bir cinayetle karşı karşıyayız””

**Batman’ın Petrol mahallesi 120. Caddede sırtından tabancayla vurulan Özcan Temel’in cenazesine kalabalık kitle katıldı. Akça (Tilmiz) köyü yakınındaki Belediye mezarlığında toprağa verilen Temel’in cenaze töreninde kalabalığı sağduyuya davet eden Kışanak; “Tertiplenmiş, organize edilmiş bir cinayetle karşı karşıyayız” dedi.

**Uluslar arası bazı güçlerin tetikçilerin oyunlarının bir parçası olan cinayetin aydınlatılmasının başta hükümetin görevi olduğunu söyleyen Kışanak; “Bu kan Hüda-Par’a da sıçramıştır. Hükümetin de Başbakan’ın da bu olayı aydınlatması gerekiyor” diye konuştu.


CENAZEYE BÜYÜK KATILIM

Batman’ın Petrol mahallesi 120. Cadde de sırtından tabancayla üç kurşun darbesiyle vurulan Özcan Temel’in, cenaze törenine kalabalık bir kitle katıldı. Otopsisi Diyarbakır’da yapıldıktan sonra dün sabah Batman’a getirilen evli ve iki çocuk babası 28 yaşındaki Özcan Temel’in cenazesi, mahalledeki camide yıkandıktan sonra kalabalık bir kitlenin eşliğinde Akça (Tilmiz) köyü yakınındaki Belediye mezarlığına getirildi. BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Hakkari Milletvekili Hakkari Zozani, Batman ve çevre il, ilçe ve belde BDP’li Belediye Başkanları, BDP İl yöneticileri ile kalabalık bir kitle katıldı. Abdullah Öcalan’ın posterlerinin açıldığı cenaze töreninde, “Kürdistan faşizme mezar olacak”, “Katillerden hesap sorulacak” ve “İntikam” sloganları atıldı.

KIŞANAK KONUŞTU

BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, şunları söyledi; “Bu tek kelimeyle vahşice bir cinayettir. Bu cinayeti işleyenleri kınıyoruz, lanetliyoruz. Açıkça söylüyoruz; bu sıradan bir cinayet değildir. Tertiplenmiş, organize edilmiş bir cinayettir. Olayın görgü tanıkları bunu açıkça söylüyor ve konuşuyor. Çok planlanmış bir cinayetle karşı karşıyayız. Bu cinayet, kaos ve kan deryasında yaşanan bağımsız bir olay değildir. Rojava’da yaşanılanın bir benzeridir. Din ve inancı kendi emelleri için paravan olarak kullanan gruplar bugün Libya, Tunus’u bile kan gölüne çevirmişler. Aynı plan Rojava’da da tertiplendi. Ancak oradaki halk direndi. Bu gruplar Türkiye ve Kürdistan’da tekçi devletin tetikçisi konumundadır. Bu cinayet şebekeleri açıkça tekçi devlet ve Ergenekoncuların tetikçileridir. Kürt halkının özgürlük davasını susturmak isteyenlerin bir cinayetidir. Zihniyet adına işlenen bir cinayettir. Bu olay Kürtlük ve Kürdistani değerlerle mukayese edilemez.”

“HÜDA-PAR OLAYI AYDINLATMALIDIR”

Kışanak, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu cinayetin kanı Hüda-Par’a sıçramıştır.  ‘Kınıyoruz, duymadık alakamız yok’ gibi sözlerle olayı geçiştiremezler. Hüda-Par’ın broşür ve silahlarıyla o mahalleye geldikleri biliniyor. Bu olay Hüda-Par’ın sorumluluk ve vebali altındadır. Elbette bu olayın aydınlanması polisin işidir ama en azından onlar kadar Hüda-Par’lılar da sorumlulardır. Hüda-Par katili yakalayıp teslim ettiği an sorumluluktan da kurtulacaktır. Batman benzer olayları 90’lı yıllarda da yaşadı. Bu tezgahları hemen bozabiliriz. Yeni bir çatışma ve kaosun önüne herkes geçmeli. Sağduyulu olacağız. Örgütlü davranacağız. Yanlışlara da izin vermeyeceğiz. Katilleri ortaya çıkarmakta Hükümet, Başbakan, İçişleri Bakanı, Batman Valisi ve Emniyet’e düşer. Başbakan bir süre önce muhatap aldığı bu partinin Genel Başkanını kabul etmişti. Bir an önce İçişleri Bakanı ‘Bu olayı aydınlattık. Katili yargıya teslim ettik” demelidir.”

Editör: TE Bilişim