* Batman'ın Fatih mahallesinde iki yıl önce ibadete açılan Şeyh Hüseyin Camisinin Medya İletişim ve İlahiyat Fakültesi mezunu imamı Ahmet Gökçe, gürültü kirliliğini önlemeye yönelik ilginç uygulama başlattı. Cep telefonuyla camide konuşanlara halı temizleme cezası uygulanıyor.

 

BATMAN'DA BİR İLK

 

2 Yıl önce ibadete açılan Batman'ın Fatih mahallesindeki Şeyh Hüseyin Camisinde gürültü kirliliğini önleme amaçlı uygulama tuttu. 4 Ay önce uygulamayı başlatan 34 yaşındaki imam Ahmet Gökçe, "İbadet evimizin zemin katı aynı zamanda taziye evi olarak kullanılıyor. Taziye evi boş kalmıyor. Aşırı kalabalık olunca maalesef namaz vakitlerinde gürültü kirliliği yaşanıyor. Özellikle cep telefonu çalan ve konuşanlara yönelik şikayetler artınca cami heyeti de yeni bir uygulama başlattı. Telefonla konuşmanın cezası halı temizlemek, isteyene de bu ceza 50 TL'ye dönüştürülüyor" dedi.

 

PARA CEZASI CAMİ İHTİYACI İÇİN

 

Özel Avis İlahiyat Fakültesi mezunu, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde Medya İletişim ile İş Güvenliği bölümünü de tamamlayan imam Ahmet Gökçe, Arapça ve Türkçe tercümanlığı da sürdürüyor. 4 Fakülteyi okuyan imam Gökçe, "Camiye getirdiğimiz uygulama Batman'da bir ilktir. Farkına varmadan namaz vakitlerinde cep telefonu çalan ve konuşanlara anında uyarıda bulunuyoruz. Caminin giriş kapısında herkesin göreceği uyarı yazıları var. Bu nedenle telefonlarına hakim olmayanlar cezaya da katlanırlar" diye konuştu.

 

UYARI YAZILARI

 

Caminin giriş kapısı ile panoya asılan 'Cami içinde telefonu çalan ya da telefonla konuşmanın cezası halıları süpürmek. Cezası 50 TL paradır. Bu para da caminin ihtiyaçlarına dönüştürülüyor.' 'Telefonla konuşmanın cezası camiyi süpürmektir' yazılı uyarı yazıları dikkat çekiyor. İmam Gökçe, 4 ay önce başlattıkları uygulamanın tuttuğunu ifade ederek şöyle konuştu; "Taziye evine gelenler farkında olmadan konuşuyor. Bu da gürültü kirliliğine neden oluyordu. Bu uygulama sayesinde artık camiye girenler telefonlarını kapatmak zorunda kalıyor. Diğer ibadet evlerinin de bu uygulamayı örnek almasını istiyoruz"

 

 

Editör: TE Bilişim