** Batman’a sığınan 15 bine yakın Suriyeli sığınmacı, yeni eğitim-öğretim sezonunda çocuklarının taşımalı eğitim kapsamına alınmasını istedi. Okul yöneticileri de maaş istiyor.

ÖĞRENCİ SAYISI ARTTI

İki yıldır Suriyeli sığınmacıların çocuklarına eğitim-öğretim veren Suriye Can Okullarında bu yıl öğrenci sayısı ikiye katlandı. Geçen yıl 630 olan öğrenci sayısının 1.300 çıktığını söyleyen Suriye Can Okulları Dernek Başkanı Dr. Muhtar Ahmet: “Batman’ın dört bir yanından Bahçelievler mahallesindeki Suriye okuluna gelen öğrenciler var. Okul servis araçları olmadığından öğrenciler zorluk çekiyor. Okulumuzun da taşımalı eğitim kapsamına alınmasını istiyoruz. Çünkü Suriyeli aileler zor durumda. 500 Çocuk daha kayıt bekliyor. Okul binası dar olduğu için öğrenci kayıtları kısıtlı yapıldı” dedi.

ÖĞRETMENLERE GIDA YARDIMI

Valilik bünyesindeki AFAD, yeni eğitim sezonuyla birlikte Suriye Can Okullarında eğitim veren 28 öğretmene gıda yardımında bulundu. Önümüzdeki günlerde öğretmen sayısının 35’e yükseleceğini belirten Okul Müdürü Ahmet İsmail, şöyle konuştu: “Öğretmenlerimize Valilik, dolaylı olarak yardımda bulunuyor. Fakat, yardımlar yeterli değil. Eğitimci kadromuzun da hayırseverler tarafından maaşa bağlanmasını istiyoruz. Ayrıca Afet Konutları yakınında yapımı tamamlanan eğitim yuvasının da hizmete açılmasını dört gözle bekliyoruz.”

Editör: TE Bilişim