** Yüzme havuzlarının yetersiz olduğu Batman’da hava sıcaklığının 45 dereceyi bulmasıyla ücretli havuzlara da giremeyen kenar mahallelerdeki öğrenciler, mısır tarlalarındaki sularda serinliyor.

ONLAR BÖYLE SERİNLİYOR
Okulların tatile girmesiyle birlikte kenar mahallelerdeki öğrenciler, soluğu mısır tarlalarındaki sularda alıyor. 45 Derece hava sıcaklığından bunalan öğrenciler, serinlemek için çareyi mısır tarlalarında buluyor. Çay, 19 Mayıs ve Beşevler mahallelerinin ortasında kalan olimpik yüzme havuzuna yakın mısır tarlalarındaki sularda yüzmek zorunda kalan bazı öğrenciler: “Havuza giriş 20 lira. Çoğumuz bu parayı ödeyemiyoruz. Akarsulara da boğulma korkusuyla giremiyoruz. Biz de mısır tarlaların sulamasında kullanılan kaynak sularında serinlemeye çalışıyoruz” dediler.



“HAVUZLARDA YÜZMEK İSTİYORUZ AMA...”
Esentepe dinlenme tesislerinindeki havuzun yıkılmasıyla kent merkezinde yüzme havuzu sayısının azaldığına dikkat çeken bazı liseli öğrenciler de şöyle konuştular: “Bazı özel kurumların havuzları var ama yararlanamıyoruz. Olimpik yüzme havuzunda da bu yıl ücret 20 liraya çıkınca havuza gidemiyoruz. Olimpik havuza yakın mısır tarlalarındaki buz gibi kaynak suda serinliyoruz. Yüzme havuzlarının arttırılması ve fiyatların uygun hale getirilmesini istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim