** Bölgede tabanı olan partilere Mart seçimleri için aday adaylığı müracaatlarında her geçen gün artış var. Batman il genelinde BDP’ye 200 kişi belediye başkan aday adaylığı, il genel ve belediye meclis üyeliği için başvuruda bulundu.

** Batmanlı doktor Hakkı İpek, BDP’den başkanlık için aday adaylığını açıkladı. İpek’in adaylığıyla BDP’de başkanlık için aday adayı sayısı üçe çıktı. BDP İl Eşbaşkanı Serdar Atalay, Bekirhan beldesinde 10 belediye başkan aday adayı başvurusunun olduğunu söyledi.

BAŞKAN ADAYLARI İÇİN SON GÜN…
2014 Mart yerel seçimleri için Belediye Başkanlığı başta olmak üzere il genel ve belediye meclis üyeliğine aday olmak isteyenler, tabanı olan partiler arasında mekik dokuyor. BDP Batman il teşkilatına son iki haftada il genelinde 200 kişi başvurdu. BDP İl Eşbaşkanı Serdar Atalay, başkan aday adayları için müracaatların yarın, il genel ve belediye meclis üyeliğine başvuracakların, 30 Ekim 2013 tarihine kadar müracaatta bulunmaları gerektiğini söyledi. Batman Belediye başkanlığına aday adaylığı için şu ana kadar Hasan Sencar, Hürriyet Kaytar ve Dr. Hakkı İpek’in başvuru yaptığını belirten Başkan Atalay; “Adaylık kriterleri doğrultusunda herkesin müracaatını alıyoruz. Son günde müracaatlarda yoğunluk bekliyoruz. Kent merkezinde il genel ve meclis üyeliğine 30 civarında başvuru oldu” dedi.

REKOR BAŞVURU BEKİRHAN’DA
Bin 500 nüfuslu Kozluk’un Bekirhan beldesinde Belediye Başkan aday adaylığı için 10 başvurunun yapıldığını ifade eden BDP İl Eşbaşkanı Atalay; “Seçimin en renkli geçeceği yerlerden biri kuşkusuz Bekirhan olacak. Başkanlığa talipli olan 10 adayın başvuruları alındı. Yaklaşık iki bin delegenin oy kullanacağı ön seçimde aday adaylara propaganda imkanı da sağlayacağız. İsteyen aday bilboardlara ve gazetelere reklam verebilecek. Yeter ki adaylar bir birlerine yönelik hakaret ve ağır eleştiride bulunmasınlar. Kitlemize kendilerini en iyi biçimde anlatma imkanı bulacaklar” diye konuştular.


İPEK; “HALKIN HİZMETİNE ADAYIM”
Batman doktor Hakkı İpek, BDP’den başkanlık için aday adaylığı açıkladı. Batmanlıların hizmetine aday olduğunu belirten İpek; “Her yurtsever Kürt aydını gibi demokratik ve özgürlükçü bir ülke perspektifiyle demokratik, ekolojik, cinsiyet özgürlükçü paradigmaların hayata geçirilmesinde daha aktif rol almak için adayım. Kürtçe ve Türkçe’nin dışında Almanca ve İngilizce biliyorum. Mücadelenin değerlerini yükseltmek, kollektifizmin hakim olduğu yatay örgütlenme temelinde gücünü kendi öz iradesinden alan alternatif, sosyal, kültürel, ekonomik projeler üretip kendi çözümünü geliştiren bir mekanizma ağı oluşturabilmek için halkımızın hizmetine adayım” dedi.

Editör: TE Bilişim