**Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar günü... Batman Belediye Başkanvekili Hürriyet Kaytar, Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dilfuza Ağalıoğlu, görevlerini eksiksiz yerine getiren yöneticilerden... 




ÇETİN; “KADIN İSTİHDAM ORANI ARTMALI”
8 Mart Dünya Kadınlar gününde Batman’daki kadın yöneticiler günlerini kutlarken, kadınların sorunlarına yönelik de önemli mesajlar verdi. Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin, kadının daha güçlü olması için istihdam oranının artmasının gerektiğine dikkat çekti. Çetin, şöyle konuştu; “Daha fazla kadının işgücüne katılımı gerekmektedir. Ülkemizde bu konuda her geçen gün önemli mesafe alınmakta ve gelişme kaydedilmektedir. Kadına karşı şiddetle etkin bir mücadele yürütülmekte, aile birliğin güçlendirilmesi, kadının hayatın her alanında yer alması ve her meslekte başarılı olmasının önündeki engeller kaldırılmakta, kadınların karar alma süreçlerine daha fazla katılımın sağlanması yönünde politikalar uygulanmaktadır. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyorum.”




KAYTAR; “YAŞAMA DİRENEN KADIN TARİHİDİR”
8 Mart Dünya Kadınlar günün özgürlük ve direniş tarihi olduğunu belirten Belediye Başkanvekili Hürriyet Kaytar, kimsenin önünde diz çökmeden yaşama direnen kadın tarihidir” dedi. 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlayan Baytar, mesajında şu görüşlere yer verdi; “Erkek egemen bakış bağışıklık kazandığı için kadına ilişkin körlüğü kırmak bir nevi atomu parçalamak gibidir. Büyük entelektüel çaba ve egemen erkekliği yıkmayı gerektirir. Tüm özgürlük, eşitlik, demokratik, ahlaki, politik, sınıfsal mücadelelerin barış veya başarısızlıklardan yaşanan hayal kırıklıkları kırılmayan egemen ilişki biçiminin izlerini taşır. 8 Martları anlamlı kılacak ana eksen, eşitlik, özgürlük, demokrasi ve kadın etrafında örülen toplum-doğa kadar eski olan ilişkiler ahını çözmek ve parçalamaktan geçer. Gerçek özgürlüğe, eşitliğe, demokrasiye ikiyüzlü olmayan bir ahlaka bunun dışında gidilecek başka bir yol yoktur.” 




AĞALIOĞLU; “HALEN KADIN ŞİDDETİYLE KARŞILAŞIYORUZ”
8 Mart Dünya Kadınlar Gününün önemli bir tarih olduğunu dikkat çeken Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dilfuza Ağalıoğlu; “Maalesef kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleriyle halen karşılaşıyoruz” dedi. Bazı düzenlemelerle kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin önüne geçilebileceğine işaret eden Ağalıoğlu; “Kadınları sadece bir gün değil, her gün hatırlanması ve değer verilmesi gerekiyor. Özellikle saygı ve sevgi karşılıklı olmalı. Toplumda kadınlar ne kadar önemliyse, erkekler de o kadar önemlidir. Karşılıklı sevgi ve saygı olmadan tabii ki tek taraflı beklenti içerisinde olmamak lazım. Aile içinde ve toplumda kadın ve erkek birbirini tamamlayıcı varlıklardır” dedi.    

Editör: TE Bilişim